POSLOVNI REZULTATI

Barcelona jedina od polufinalista Lige prvaka zarađuje od trofeja koje osvaja

Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona jedina od polufinalista Lige prvaka zarađuje od trofeja koje osvaja
24.04.2015.
u 16:25
Osim od ulaznica, Juve zarađuje i od prijenosa utakmica, čak 153 milijuna eura po sezoni, a Barcelona vrtoglavih 182 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Polufinalisti Lige prvaka ostvaruju sjajne nogometne rezultate, ali i jednake takve poslovne. Svaki do novca nužnog da bi klub funkcionirao dolazi na različite načine i kroz različite strategije. Deloitteovo istraživanje za prošlu godinu otkrilo nam je kako...

JUVENTUS

U ovom društvu Stara dama je najsiromašnija, ali član TOP 10 društva. U sezoni 2013/14. Juventus je imao 279 milijuna eura prihoda, što je daleko više od bilo kojeg talijanskog kluba, ali nedovoljno za europsku kremu. Ulaznice su im najskuplje u Serie A, što je logično jer dominiraju, a od njih zarađuju najviše iako nemaju stadion najvećeg kapaciteta. Poanta je u tome da je stadion gotovo stalno popunjen, prosječno imaju 38.455 gledatelja!

Osim od ulaznica, Juve zarađuje i od prijenosa utakmica, čak 153 milijuna eura po sezoni! U Uefinoj raspodjeli novca za TV prava uoči prve faze natjecanja dobio je drugi najveći iznos – oko 50 milijuna eura. Od reklame zarađuje 85 milijuna eura, a Jeep im za svoju reklamu na prsima dresa daje 17 milijuna!

Za još veći rast morat će osvojiti još navijača, primjerice, na glavnim društvenim mrežama (Facebook i Twitter) imaju ''samo'' 19 milijuna obožavatelja, i u tom pogledu je talijanski velikan patuljak pokraj ostalih.

BARCELONA

Katalonci posljednjih sezona stagniraju, a prošle je bilo najgore jer su osvojili samo domaći Superkup. Trofeji su na Nou Campu jednakost za kapital pa kada Messi i društvo ne briljiraju na travnjaku, klupska blagajna rijetko se otvara. Zato im je, između ostalog, ova sezona tako bitna. Vodeći su u La Ligi, igraju finale Kupa kralja i u Ligi prvaka su u polufinalu.

Unatoč svemu navedenom, Barca je prošle sezone zaradila vrtoglavih 484 milijuna eura! Najveći dio tog kolača otpada na reklame od kojih su zaradili 185 milijuna, iako je prihod u tom dijelu jedan posto manji nego sezonu prije.

Prosječno je po utakmici na Nou Campu oko 77.000 navijača, ali to znači da ostane dvadesetak tisuća sjedalica prazno. TV prijenosi su također bitan dio Barcelonine strategije pa se od njih slije 182 milijuna eura.

>> Kako posluju Real Madrid i Bayern pogledajte na Goal.com

>> Ždrijeb Lige prvaka: Barcelona na Guardiolin Bayern, Real protiv Juventusa!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar lvan12
lvan12
16:48 24.04.2015.

Bandić i SDP kupuju 2500 glasova na račun ostalih građana koji plaćaju svoje račune