Brojne zvijezde

Bandić najavio: 'Stotku' na Hanžeku trčat će i Asafa Powell

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Bandić najavio: 'Stotku' na Hanžeku trčat će i Asafa Powell
19.08.2014.
u 15:27
„Hanžekovićev memorijal neće osjetiti posljedice štednje jer će direktorica mitinga imati dovoljno novaca za sve što mitingu treba. Drago mi je što će ipak, koliko čujem, sve tri naše zvijezde – Sandra, Blanka i Ana - biti spremne za nastup na Hanžeku
Pogledaj originalni članak

Dva tjedna uoči 64. Hanžekovićevog memorijala (utorak, 2. rujna u 17.30 sati) najnovije informacije predstavnicima medija otkrili su direktorica mitingaIvana Brkljačić, brončana skakačica u vis s Europskog prvenstva u Zürichu Ana Šimić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

„Sreća je za organizatore kad su glavne zvijezde natjecanja domaći sportaši, kao što su to u našem slučaju Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Stipe Žunić. Osim njih mogu najaviti dolazak brojnih osvajača odličja s upravo završenog Europskog prvenstva u Zurichu. Spomenut ću ovom prigodom 400-metraša Martyna Rooneya, daljašicu Dariju Klišinu, preponaša Williama Sharmana... Posebice bih istaknula utrku na 100 metara, s bivšim svjetskim prvakom Kimom Collinsom, srebrnim olimpijcem Ryanom Baileyem, Richardom Thompsonom koji ove godine trči 9.82, brončanim iz Züricha Harryjem Aikinesom...“, rekla je Ivana Brkljačić, posebno najavivši bacanje kugle:

„U ponedjeljak 1. rujna od 20 sati najbolji bacači kugle natjecat će se pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice. Sve to uz atraktivan popratni program i izravan televizijski prijenos. Taj događaj daje novu dimenziju našem mitingu. Ulaznice za miting bit će u prodaji od 25. kolovoza u Sportskom parku Mladost, od 17 do 20 sati, a moći će se 1. rujna kupiti i pokraj fontana za vrijeme natjecanja u bacanju kugle.“

Ana Šimić na Hanžek dolazi s europskom broncom, ali i očekivanjima atletske javnosti da bi, poput Blanke Vlašić 2003. godine, prvi puta preko dva metra mogla letjeti upravo na Savi:

„Uvijek me jako veseli skakati na Mladosti, posebno je tu ozračje. Bila bih jako sretna kad bih upravo ovdje skočila preko 200 cm. Uz Blanku i ostale visašice iz svjetskog vrha to je sasvim moguće. Do tada me očekuje nastup na još tri mitinga. “

Hanžekovićev memorijal uvijek je visoko na listi prioriteta Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, koji je još jednom čestitao našim atletičarima na uspjehu u Zürichu i rekao:

„Hanžekovićev memorijal neće osjetiti posljedice štednje jer će direktorica mitinga imati dovoljno novaca za sve što mitingu treba. Drago mi je što će ipak, koliko čujem, sve tri naše zvijezde – Sandra, Blanka i Ana - biti spremne za nastup na Hanžeku, uz brojne zvijezde svjetske atletike. Na imena koja vam je rekla Ivana dodat ću još jedno – ono bivšeg svjetskog rekordera na 100 metara Asafe Powela!“

Odgovarajući na pitanje o uvjetima u kojima treniraju naši najbolji atletičari, gradonačelnik je novinarima ponudio još jednu ekskluzivu:
„Uvijek može bolje i naše atletičarke i atletičari zaslužuju bolje. Zato će za četiri godine Zagreb dobiti i atletsku dvoranu! Napravit ćemo to zbog sadašnjih i budućih Blanki, Ana , Sandri...“

Nakon konferencije za novinare direktor Emil Frey Auto Centra Ante Duvančić i direktorica Hanžekovićevog memorijal Ivana Brkljačić potpisali su sponzorski ugovor kojim i Mercedes Hrvatska daje svoj doprinos organizaciji najstarije hrvatske sportske priredbe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
majusko
23:46 19.08.2014.

Saznala sam iz neprovjerenih izvora da je Bandic novi trener Ranki Vasic. A i senzacionalnu vijest da ce, kako je krenuo sa svojim pricama pokusati i osvojiti prvo mjeso na 100 metara.