Australski mediji tvrde da naš igrač neće igrati 22. lipnja

Australci ne žele da Šimunić igra

Foto: import
Australci ne žele da Šimunić igra
20.12.2005.
u 18:50
Pogledaj originalni članak

Vijest je brzo obišla nogometni svijet. A glasi - Australci žele spriječiti Josipa Šimunića da igra za Hrvatsku protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Navodno, postoji nekakav ugovor po kojem Šimunić ne bi smio igrati protiv Australije jer je išao u njezin nogometni kamp, jer je Australija ulagala u njega.

- Ulagali su moji roditelji i ja. Ma ne želim polemizirati s njima, ionako su sve to gluposti, mnogo takvih stvari izlazi i u australskim novinama - ustvrdio je Josip Šimunić.

Odbacio je svaku mogućnost da ga ne bude 22. lipnja u Stuttgartu, u vjerojatno odlučujućoj utakmici za ulazak u drugi krug Svjetskog prvenstva. - Takvim temama samo će me dodatno motivirati. Za takav ugovor prvi put čujem, sve to nema veze sa zdravim razumom. Jedva čekam tu utakmicu, sad su mi motivi, koji su ionako veliki, još narasli - poručio je naš reprezentativac, koji u četvrtak putuje kući u Australiju.

- Hertha igra kup-utakmicu, ali još imam teškoća s nožnim palcem, pa neću igrati. Idem se malo odmoriti, kupati i isprazniti glavu.


HNS će provjeriti priču

Glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić nije čuo za australsku inicijativu da Šimunić ne igra protiv Hiddinkove momčadi.
- Provjerit ćemo, pa ako postoji razlog zbog kojeg ne bi mogao igrati, provjerit ćemo je li to u skladu s Fifinim propisima. Na kraju, sve da i jest tako kako priželjkuju Australci, mi ćemo pokazati svoj hrvatski inat i u toj utakmici protiv Australije igrati još bolje - mirno je, nimalo se ne uzbuđujući, ustvrdio Srebrić. (rj)

Pogledajte na vecernji.hr