ATP MARSEILLE

Čilić prošao među osam najboljih nakon pobjede nad Haaseom

Foto: Reuters/PIXSELL
Čilić prošao među osam najboljih nakon pobjede nad Haaseom
17.02.2016.
u 23:31
Naš najbolji tenisač pobijedio je 4:6, 6:3, 7:5 za dva sata i tri minute igre
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić je sjajno otvorio ATP turnir u Marseilleu te slavio za dva sata i tri minute igre sa 4:6, 6:3, 7:5 protiv 64. tenisača svijeta - Nizozemca Robina Haasea.

Time se plasirao u četvrtfinale i pokazao da činjenica što je bio slobodan u prvom kolu nije ostavila traga, dapače. Jest, malo je naš najbolji tenisač krenuo lošije u meč te izgubio servis kod 3:3 prvog seta i nije se uspio vratiti, no u sljedeća dva ubacio je za nekoliko brzina više i "otpuhao" Nizozemce s terena.

Pritiskao je bez prestanka i kod 4:3 došao do breaka, a samim time i prilike da servira za meč. Tako nešto nije propustio, a kad se već "zaletio", nije mislio stati.

U trećem setu odmah oduzima servis protivniku i ne daje mu mira. Samo na prva četiri Haaseova servisa imao je 11 prilika za oduzimanje servisa i iskoristio jednu! Bilo je samo pitanje trenutka kad će Nizozemac pasti do kraja, no nije moglo bez komplikacija pa u trenucima dominacije uspio je Haase do breaka i učiniti meč napetijim nego što je trebao biti. Srećom, uspio se Čilić izvući i slaviti protiv više nego neugodnog protivnika te na 12. priliki za break doći do 6:5 i slaviti 7:5 u trećem setu.

U četvrtfinalu igra protiv boljeg iz dvoboja Kuznetsova i Halysa.

>> Čilić napredovao jedno mjesto, sada je 12. igrač svijeta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZE
zeljkofukic
07:35 18.02.2016.

svakakve baljezgarije sam čitao u životu, ali ovo što ovo piskaralo piše je tragedija, Ćilić dobio u 3. setu jedva 7:5, a u tekstu stoji da ga je "otpuhao" s terena? pa ovo je stvarno tragikomično za čitati

BA
bađo15
00:32 18.02.2016.

Priliki..