NAVIJAČI GAUČOSA

Argentinci će uživati u tenisu, a vidjet će i najljepši Advent u Europi

Foto: Reuters/PIXSELL
Argentinci će uživati u tenisu, a vidjet će i najljepši Advent u Europi
21.11.2016.
u 16:06
Maradonina “Božja ruka” ‘86. pomogla je Argentincima osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo, a sada će tenisačima za finale trebati i njihova i Božja.
Pogledaj originalni članak

Argentina, domovina Messija i Maradone, ovaj put nije u središtu pozornosti zbog nogometa već zbog tenisa. Izborili su gaučosi peto finale Davis Cupa i kreću po prvi naslov. Jedna je to od četiri zemlje, uz Belgiju, Indiju i Rumunjsku, koja tek treba osvojiti Davis Cup nakon postizanja više od jednog finala. Da, igrali su plavo-bijeli do sada četiri, ali uvijek im je nedostajalo “ono nešto”. Prvo su izgubili 1981. od Sjedinjenih Američkih Država, novu priliku imali su 2006., ali tada ih je zaustavila Rusija, a dvije godine poslije isto su pokušali protiv Španjolske, no nije išlo. Nisu bili bolje sreće ni 2011.

Sada pet godina nakon posljednjeg pokušaja imaju novu priliku. Pod vodstvom Argentinca hrvatske krvi Danijela Oršanića u rasprodanoj će Areni servirati protiv Hrvatske. Maradonina “Božja ruka” ‘86. pomogla je Argentincima osvojiti Svjetsko nogometno prvenstvo, a sada će tenisačima za finale trebati i njihova i Božja. Prvi reket plavih 38. je igrač svijeta na ATP ljestvici, Juan Martin del Potro, ali kao što je i sam Oršanić rekao, igrat će kao tim i pokušati sve osvojiti sa svim igračima. Tako je u Zagreb doveo i Federica Delbonisa (ATP 41), Guida Pellu (ATP 59) i Leonarda Mayera (ATP 138). Del Potro ima iskustva s finalima, igrao ih je 2008. i 2011., a možda mu treće donese sreću. A tu je i Hrvat u njihovim redovima pa bismo pomislili da dobro poznaje naše terene, ali nije tako. Jedina su mu veza s pradomovinom geni s očeve strane i tri ATP turnira koja je igrao u Umagu 90-ih godina.

No, bilo kako bilo, statistika je na njihovoj strani. U međusobnim omjerima protiv Hrvatske vode 3-0 (bolji su bili 2002., 2006. i 2012.), ali 14 tisuća navijača u Areni, odlična forma Marina Čilića, asovi Ive Karlovića, dobro igranje parova Ivana Dodiga i mladost i talent Borne Ćorića daju nam pravo da vjerujemo u prekid tog niza Argentine.

No uz naše navijače, Zagreb će popuniti i oko 1500 argentinskih. Tako će uz finale Davis Cupa dočekati i Advent u Zagrebu, koji je prošle godine bio najljepši u Europi, a nadamo se da će ovaj biti još bolji.

>> Murray i službeno prvi na kraju godine, Čiliću najbolji renking

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.