Leipzig se poskliznuo

Apotekari 'se usudili' povesti protiv Bayerna, pa osjetili gnjev moćnog bavarskog stroja

Foto: Reuters/Pixsell
Bayer - Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
Bayer - Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
Bayer - Bayern
06.06.2020.
u 17:59
Ivan Perišić je ponovono na travnjak stupio tek u nastavku
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Bayera nisu se najbolje proveli na svom stadionu protiv Bayerna unatoč tome što je Lucas Alario u desetoj minuti dvoboja nagovijestio iznenađenje. Bavarci su već do 66. minute uzvratili s čak četiri pogotka, pa napravili još jedan golem korak prema naslovu prvaka Njemačke.

Kingsley Coman (27.), Leon Goretzka (42.), i Serge Gnabry (45.) praktički su već do poluvremena zaključili pitanje pobjednika, dok se u nastavku među strijelce za goste upisao još i Robert Lewandowski (66.). 

Na konačnih 2:4 je postavio Florian Wirtz u 89. minuti, dok je naš Ivan Perišić na travnjak stupio u 66. minuti umjesto Comana.

Bayern je tako pobjegao Borussiji (ima utakmicu manje) na čak deset bodova uoči same završnice, a bavarskoj je momčadi do kraja preostalo odigrati još pet ogleda.

Plasman u Ligu prvaka u pitanje je doveo Leipzig Danija Olma, koji je u subotu odigrao samo 1:1 protiv posljednjeplasiranog Paderborna. 

Utakmica je krenula očekivanim tijekom, Leipzig je poveo preko Patrika Schicka u 27. minuti, međutim uoči odlaska na odmor je zbog drugog žutog kartona isključen branič Dayot Upamecano.

Domaćine je to dovelo u nevolje, a naposljetku i bacilo u očaj jer su u drugoj minuti sudačke nadoknade ostali bez dva vrlo važna boda. Za goste je pogodio Christian Strohdiek.

Olmo je zaigrao u početnom sastavu, ali je zamijenjen u 65. minuti.

Eintracht je u subotu kod kuće poražen od Mainza s 2:0, a Fortuna je protiv Hoffenheima odigrala 2:2.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić oporavio se od ozljede i igrao je za Hoffenheim od 71. minute. 

Bayern vodi sa 70 bodova, Borussija ima 60, Leipzig 59, Borussia iz Mönchengladbacha 56, a Bayer također ima 56. Hoffenheim na šestoj poziciji ima 43 boda. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.