NAPUŠTA POLJUD

Anton Maglica posljednji igrač za kojeg je Hajduk platio odštetu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Anton Maglica posljednji igrač za kojeg je Hajduk platio odštetu
07.01.2016.
u 09:32
'Igrati u Hajduku za mene je bilo ostvarenje sna. Protekle tri i pol godine bile su mi prekrasne.'
Pogledaj originalni članak

U ljeto 2012. godine bio je hit među Hajdukovim navijačima. Zdravko Mamić ga je silno želio u Dinamu, Osijeku je ponudio 400 tisuća eura, ali Anton Maglica, dečko iz Bijele, imao je samo jedan cilj – odlazak u Hajduk.

– Dinamo je dobar klub, ali od malih nogu navijam za Hajduk, nije bilo dvojbi – kazao je tada Maglica.

Želio ga Dinamo

Hajduk ga je, dok je Dinamo nagovarao čelnike Osijeka, skrio na Makarskoj rivijeri. Hajduk je za njega platio 300 tisuća eura odštete.  Danas Maglica više nije u Poljudu, pola godine prije isteka ugovora on i Hajduk su ga raskinuli i njegova nova destinacija je ciparski Apollon iz Limassola. Razišao se s Hajdukom otišavši bez odštete. U Hajduku kao da su odahnuli, Maglica, kao i Maloča, spada među igrače kojih se Poljud želio riješiti na bilo kakav način.

– Igrati u Hajduku za mene je bilo ostvarenje sna. Protekle tri i pol godine bile su mi prekrasne – kazao je Maglica opraštajući se od Hajdukova dresa.

Otišao je u trenucima kada Hajduk traži napadača, ali Maglicu u tim traženjima u Poljudu nisu vidjeli. Bio je važna karika kod Miše Krstićevića, još važnija kod Igora Tudora, ali novi trener Damir Burić nije ga imao u planovima. Zbog toga je Maglica i otišao.

– Maglica u svakom trenutku, kada igra, pokazuje koliko je vrijedan, imamo rješenje kada nema Ohandze – govorio je ljetos Burić.

Međutim, Maglica nikada nije postao to rješenje, unatoč Burićevim biranim riječima. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Hajduka, u 115 utakmica postigao je 34 pogotka, ali kod Burića nikada nije dobio pravu šansu, a vodstvo bijelih nije mu ni ponudilo novi ugovor.

Kao zamjena za Maglicu spominje se 25-godišnji argentinski napadač Leandro Velez. U posljednje vrijeme igrao je u Indiji, igrački životopis nije mu bogzna kakav, ali mnogi menadžeri znaju za njega.

– Bit će pun pogodak, čudo je da je Hajduk došao do njega. Igrač je za europske lige poput belgijske – kaže jedan menadžer koji je gledao Veleza. Nije Argentinac jedini, Hajduk gleda i francuskog 29-godišnjeg veznjaka Mathieua Coutadeuru, koji je trenutačno u ciparskom AEL-u iz Limassola, a u karijeri je nosio dres Le Mansa, Lorienta i Monaca.

A na listi odlazaka, onih pravih, ne besplatnih poput Magličina, nema novosti. Čekaju se ponude za bisere Andriju Balića i Nikolu Vlašića, oko Tina Sušića mota se Stoke City, ali pravi bingo trebala bi biti prodaja Lovre Kalinića. Lazio je i dalje u igri, Beșiktaș je uporan, ali nije ni Aston Villa bez ambicija kada se o dovođenju Hajdukova reprezentativnog vratara radi.

Treba nam transfer

Puno je kombinacija, uskoro bi trebale stići i konkretne ponude, a u Poljudu uvjeravaju da neće biti rasprodaje.

– Treba nam jedan dobar transfer – nedavno je najavio predsjednik Marin Brbić. Ode li Kalinić, Hajduk bi mogao zaustaviti sve prodaje i čekati samo ponudu od koje boli glava. A lista onih koji se nadaju transferu je poduža, uz spominjane Kalinića i Sušića, na njoj su Milović i Caktaš.

>> Maglica putem fejsa objavio da odlazi, Lendrić potpisao za klub iz susjedstva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SF
slaven.fett
10:11 07.01.2016.

Pa dobro kakva je to vijest? Koga to zanima? Zar su se svi navijači hajduka zaposlili u medijima? To po onoj - pustiš li prvoga pustio si sve. Dajte malo o Osijeku. I on ima navijače.

ED
europski dinamo
11:15 07.01.2016.

Mi navijaci Dinama nikad necemo prezaliti sto Maglica nije dosao u Dinamo...a tek Maloca.

PE
peroskretnicar
09:46 07.01.2016.

dinamo je želio maglicu prije 4 godine kao što danas želi leandra veleza ! dali velez igra u indijskoj ili indijanskoj ligi?