Ne žali što ostaje

Ante Rebić, najtraženiji napadač HNL-a: Žužulu sve vjerujem

Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ante Rebić, najtraženiji napadač HNL-a: Žužulu sve vjerujem
09.07.2013.
u 12:58
O SP-u u Turskoj: Ispraćeni smo kao autsajderi. No istina je da smo mogli proći Čile
Pogledaj originalni članak

Teško je Rebića sresti samoga, stalno je društvu najboljeg prijatelja, svog suigrača iz Splita Ante Ercega.

– Nema mi ga nešto u posljednje vrijeme, zaljubio se. Evo, nije sa mnom išao gledati Dinamo – Hajduk, a bili smo se dogovorili da idemo. Erca mi je najbolji prijatelj, dijelimo dobro i zlo – rekao je Rebić.

Traži ga pola Europe, milijuni plešu oko njega, na U-20 prvenstvu svijeta u Turskoj samo je potvrdio kvalitetu. Ali Ante Rebić, 19-godišnji Splitov napadač, još je u Parku mladeži. Smiren, nasmijan, nikamo mu se ne žuri. Za njega je trenutačno najvažnija stvar na svijetu da je položio vozački ispit. A Turska?

Želim u legende Splita

– Mogli smo bolje, da je bilo više koncentracije protiv Čilea, trebali smo proći dalje. Nije Čile bolja momčad od nas. Ali sve u svemu sam zadovoljan. Ispraćeni smo kao autsajderi, nitko nije mogao vjerovati da ćemo biti prvi u grupi. Da su s nama bili Kovačić, Radošević, Jedvaj i ostali, sigurno bismo prošli dalje – rekao je Rebić.

On i Livaja u početku su bili predstavljeni kao tandem budućnosti. No Livaja je, zbog sebičnosti u jednoj situaciji, proglašen krivcem za ispadanje.

– S Livajom se dobro slažem, užitak je igrati s njim u paru. On ima svoje kvalitete, ja svoje, nadopunjujemo se. Bokšić i Šuker? Gode usporedbe, ali pred nama je puno vremena i utakmica da bismo ih dostigli.

Split se pojačao, postao glavni konkurent Dinamu za naslov prvaka.

– Javljala mi je teta Višnja tko stiže, baš smo se pojačali. Vidjet ćemo koliko možemo, prerano je govoriti, ali imamo super pojedince koje treba ukomponirati.

S Rebićem u momčadi? Ostaje ili odlazi? Nikada u povijest Hrvatske nije bilo takve jagme za igračem koji nije iz Dinama ili Hajduka.

– Sa mnom u momčadi. Igrač sam Splita, bio bih najsretniji kad bih još ovu sezonu ostao u Splitu. Kad već nisam otišao, nema potrebe. Ne vuče me odlazak iz Splita, neka me još jednu sezonu. Želim ostaviti nešto po čemu će me pamtiti.

Otkud takva ljubav prema Splitu.

– To nije klub, to mi je kao obitelj. Teta Višnja i Slaven Žužul su nam kao drugi roditelji, sve im vjerujemo, vraćamo im koliko možemo. Erca (suigrač Ante Erceg) i ja s tetom Višnjom se vidimo skoro svaki dan.

Zdravko Mamić kaže da je za vas nudio pet milijuna eura.

– Ne utječe na mene. Ja sam posebna glava. Kad pročitam da sam prodan za pet, deset milijuna, u ovaj ili onaj klub, umirem od smijeha.

Na pitanje kako sebe doživljava, osjeća li se kao zvijezda, na trenutak je zastao.

– Solidan sam mladi igrač, ma kakva zvijezda. Još puno moram raditi, možda nešto i bude od mene. Ima puno većih zvijezda od mene, posebno u Dinamu.

Nisu me doveli Žužuli

Puno je onih koji ga vide u A-reprezentaciji, Štimac cijeni njegovu mladost i kvalitetu.

– Nisam opterećen, radit ću najbolje što mogu. A stigne li poziv, bit ću počašćen.

Što vas izbaci iz takta?

– Ma iznerviraju me gluposti, laži... Ali, sve u svemu, ništa posebno.

Proveo je sedam godina u Vinjanima, njegovi su iz Vinjana Donjih, dvije je godine igrao za Imotski, a kao junior stigao je u Split. Hajduk ga nije prepoznao.

– Ma išao sam s Hajdukom na kadetski turnir u Rim. Laž je da nisam dobio prigodu, dao sam i neke golove. Ali, eto, nisu me prepoznali, nisam ni prvi ni zadnji.

Da ne bi bilo zabune, nisu ga u Split dovela braća Žužul.

– Nisam poznavao braću Žužul dok nisam debitirao za prvu momčad u Maksimiru protiv Dinama. A u Imotskom su me vidjeli Darko Butorović i Ivan Matić.

Taj je mali budućnost hrvatskoj nogometa, to je nesporno. Ima ono nešto što imaju najveći. Driblinge ne skida, dolaze spontano.

– Vidim što bi u tom trenutku bilo najbolje, dođe to refleksno. Sviđaju mi se Ronaldo i Ibrahimović, impresivne su im fizičke predispozicije.

Takav je i Rebić, silan, moćan...

– Moja tajna? Imotski kamen i trening, to je to što vidite na terenu – zaključio je Rebić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.