Neće puno kupovati

Čop i Brozović odlaze iz Dinama, Henriquez prva špica plavih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Čop i Brozović odlaze iz Dinama, Henriquez prva špica plavih
18.12.2014.
u 12:51
Ponude: Milanu i Arsenalu ''gori'' i moraju dovesti igrače te se očekuje da će poslati nove, izdašnije ponude za Broza.
Pogledaj originalni članak

Dinamo nema namjeru znatnije mijenjati momčad koju sada ima. Uostalom, mnogo su novca potrošili u prošlim kupnjama, potrošit će još nešto da bi otkupili Angela Henriqueza od Manchester Uniteda jer on se pokazao kao pravi pogodak.

Čop ne može u Englesku

Henriquez će biti prva špica plavih, a to znači da u Maksimiru nikako neće spustiti rampu na mogući transfer Duje Čopa. Iako je Čop nedavno produljio ugovor s plavima, Mamići će ga pustiti uz uvjet da ponuda zadovolji njihove apetite. Doduše, neće to biti "izuvanje iz cipela" vrijedno desetak milijuna eura, ali i pola toga iznosa bio za Dinamo odličan posao. Da je na ljeto bilo zainteresiranih, možda bi cijena bila i viša jer je Duje bio prvi topnik lige.

Iako se pisalo da ga je gledao jedan engleski klub, teško je povjerovati da bi mogao u Englesku. Naime, tamo je teško dobiti radnu dozvolu iako su i oni malo ublažili kriterije. No Čop ima samo tri nastupa za reprezentaciju, a to je svakako nedovoljno za englesku birokraciju.

U vezi s Čopom spominjali su se brojni klubovi. Jedan je od njih Sevilla, a u igri su bili Stuttgart, Schalke, Paderborn. Čopovi menadžeri su prilično tajnoviti, no očito je da se radi na transferu i prvi strijelac Dinama u ovoj sezoni vjerojatno će promijeniti sredinu.

Dinamo je dao zeleno svjetlo i Marcelu Brozoviću i u kontaktu je s klubovima koji su za njega zainteresirani. Borbu vode Milan i Arsenal koji su u Maksimirsku 128 poslali i službene ponude, no one nisu zadovoljile ljude u Dinamu.

Prve ponude plavi odbili

Zimski prijelazni rok inače je slabiji od ljetnoga, sad uglavnom kupuju oni koji moraju. A kupovati moraju i Milan i Arsenal. Arsene Wenger ima desetak ozlijeđenih igrača i mora se pojačati, ali još više ''gori'' Milanu koji je nezadovoljan cijelom veznom linijom koju sada ima. Talijanski mediji pišu da postoji lista želja u Milanu, da je na njenu vrhu upravo Brozović. Milan pokušava što manje potrošiti iako ima 20 milijuna eura za kupnju igrača. No, kako žele dovesti više novih igrača, onda ne bi baš voljeli pola tog iznosa potrošiti samo na Brozovića.

Ali izvori bliski klubu kažu da će poslati u Maksimir novu, poboljšanu ponudu. A mogao bi i Arsenal tako da je Dinamo tu u dobroj pregovaračkoj poziciji.

Brozović bi lako dobio radnu dozvolu u Engleskoj. K tome, bilo je i drugih koji su se zanimali za njega (Everton, Borussia Dortmund, Fiorentina, Inter...)

Ono što je manje dobro za plave jest nedostatak prave zamjene za Brozovića. Istina da nije kao vezni igrač zabio puno golova, ali vrijedan je igrač koji odradi velik posao za momčad. Machado se nije pokazao kao takav igrač, koji bi s Antolićem vukao momčad, više je igrač poteza, Ćorić je još mlad i treba ga dozirati.

– Istina je da će Brozovića biti teže nadomjestiti nego Čopa jer Dinamo ima dosta ofenzivnih igrača. Tu su Henriquez, Fernandes, Soudani, otvorit će se više prostora i za Pjacu – kaže nekadašnji trener Dinama Ante Čačić koji misli da plavi imaju dovoljno igrača i za sredinu terena, iako ne Brozovićeve kvalitete.

– Jako mi je drago što je Brozović došao na tu razinu. A Dinamo si tu ne može pomoći, od prodaje se živi, a i ne možete igraču reći da ne može ići kad dođe ponuda velikog kluba kakvi se već spominju uz njega. Uostalom, Brozović je postao standardni reprezentativac i to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. A i visoka cijena odštete za njega te klubovi koji ga hoće jasno govore da će njegov odlazak biti hendikep za plave. No ponavljam, tu Dinamo i nema nekakvog izbora. Ali nam svima treba biti drago što se u našoj ligi stalno proizvode igrače za jake europske klubove, dobro je to i za reprezentaciju – zaključio je trener Slavena Belupa.

A cijena za Brozovića i mora biti velika, Dinamo je, uostalom, Lokomotivi za njega platio više od dva milijuna eura.

>>Ovih je 275 klubova prezimilo u Europi otkako Dinamo nije!

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BU
budagigo
16:43 18.12.2014.

Ante coric je taj samo da se oporavi.on je potencijalno uskoro najbolji igrac lige samo da mu bog da zdravlja.imamo ademija i ne vidim u cemu je problem.da ne zaboravim pavicica na posudbi u lokomotivi.i u dinamu 2 raste marcelova zamjena i zove se bojan knezevic.ok?

MA
magnum2013
13:15 18.12.2014.

Zna Junaci da se od prodaje živi, a sada će opet nakon transfera početi priče zašto Dinamo prodaje. Ponekad se i njemu omakne neki podatak!!! Svejedno kako bilo da bilo: Prodajte sve samo nam ostavite Milevskog!!!!!!!!!!!!!

NB
Nije.bitno
22:40 18.12.2014.

koji su to sretnici koji će ova dva stručnjaka kupiti, da nije možda lokomotiva? Jedino tamo mogu igrati.