prekinuo mirovinu

Prvo će igrati za Hrvatsku na SP-u, a onda se družiti s Bon Jovijem i Aerosmithom...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Prvo će igrati za Hrvatsku na SP-u, a onda se družiti s Bon Jovijem i Aerosmithom...
31.03.2015.
u 10:30
'Otkad sam stigao 2009. želja mi 
je razvijati hrvatski hokej. Igrat ću dokle god treba i dok mogu.'
Pogledaj originalni članak

Sredinom rujna cijela je Ledena dvorana Doma sportova plakala jer je u mirovinu otišao Alan Letang, legendarni hokejaš Medveščaka koji je u brlogu od prvog dana EBEL-a, od svibnja 2009. godine. Obukao je Alan u rujnu odijelo i cijelu sezonu bio pomoćnik glavnog trenera u KHL-u, no ovih dana odlučio je prekinuti igračku mirovinu. A sve zbog kockastog dresa, jer Kanađanin želi pomoći hrvatskoj reprezentaciji na idućem Svjetskom prvenstvu Divizije 1B u Eindhovenu (13.-19. travnja).

– Kad sam došao u Zagreb, rekao sam da je moja želja razviti ovdašnji hokej i zato ću igrati za Hrvatsku kad god treba – objasnio je svoju odluku o "odmrzavanju" mirovine Letang, hokejaš čija bogata karijera uključuje igranje u NHL-u te u dresu Kanade.

Na korak do elitne skupine

– Nisam znao koliko mi zapravo nedostaje hokej dok nisam opet počeo trenirati. Forma je OK, u usponu je nakon stanke od osam-devet mjeseci, ali do SP-a ću biti spreman – kaže Alan, koji je svjestan da neće imati preveliku minutažu:

– Ja to i ne očekujem. Uskočit ću kada bude trebalo. Naša je momčad sada puno snažnija u odnosu na lani, novi igrači kao Glumac, Murray, Perkovich donose novu dimenziju. Imamo širinu i nećemo se oslanjati samo na jednu liniju. Šteta što nam nedostaje ozlijeđeni Rendulić, s njim bismo bili još jači. Ambicije Hrvatske u Eindhovenu su velike – prvo mjesto koje bi našu reprezentaciju dovelo odmah u podelitnu skupinu svjetskog hokeja.

Dugovječniji od Gretzkog

– Cilj je uzeti zlato, ne bježimo od toga. Ne znam previše o protivnicima, ali Južna Koreja trebala bi biti najopasnija jer silno ulaže zbog domaćinstva OI, a i Nizozemska kao domaćin ovog turnira bit će snažna – smatra Letang.

A uzme li Hrvatska zlato, sljedeće će godine biti domaćin SP-a Divizije 1A. Bila bi to idealna prilika da Letang ovaj put zauvijek otiđe u mirovinu. A nakon toga trebalo bi umiroviti njegov broj 28 i podići ga pod krov Ledene. Zaslužio je to Kanađanin, uostalom on je posljednji Mohikanac iz premijerne sezone EBEL-a 2009./10. Nakon što odigra SP za Hrvatsku, Alan će u rodni Renfrew u Kanadi, gdje već nekoliko ljeta organizira glazbeni festival. Među ostalima, gosti su mu bili, a doći će opet – Jon Bon Jovi i Aerosmith.

Sa 39 godina Alan će pak biti vjerojatno najstariji igrač idućeg SP-a, a zanimljivo, s jednako toliko godina svoju posljednju sezonu za reprezentaciju igrale su legende svjetskog hokeja Mario Lemieux i Jari Kurri. Gretzky se pak od kanadskog dresa oprostio sa 37, baš kao i Joe Sakic.

>> Po zlato u Eindhoven, a potom u Zagreb stiže hokejaška elita

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.