DAKARSKI RELI

Al-Attiyah smanjio zaostatak uoči zadnje etape

Foto: Reuters
Al-Attiyah smanjio zaostatak uoči zadnje etape
15.01.2010.
u 18:35
Uoči posljednje etape Dakarskog relija, Kataranin Nasser al-Attiyah smanjio je zaostatak za vodećim Carlosom Sainzom na dvije minute i 48 sekundi.
Pogledaj originalni članak

Pretposljednju, 13. etapu, koja se vozila od San Rafaela do Santa Rose u dužini od 368 kilometara, osvojio je Francuz Stephane Peterhansel u BMW-u.

On je do cilja došao za dva sata, 58 minuta i 25 sekundi, odnosno minutu i 21 sekundu brže od Al-Attiyaha u volkswagenu. Treći je bio još jedan francuski vozač BMW-a, Guerlain Chicherit, dok je vodeći čovjek ukupnog poretka, Španjolac Carlos Sainz u volkswagenu, do cilja došao s 3:53 minute zaostatka za Peterhanselom.

Al-Attiyah je tako smanjio Sainzovu prednost za 2.32 minute, pa će odluka o pobjedniku pasti u zadnjoj etapi koja se u subotu vozi od Santa Rose do Buenos Airesa, u dužini od 206 kilometara.

U konkurenciji motociklista u petak je slavio Norvežanin Pal Anders Ullevalseter (3:27:05). Vratio se tako na drugo mjesto ukupnog poretka, ali vodećeg Francuza Cyrila Despresa bit će gotovo nemoguće dostići jer ima jedan sat i četiri minute prednosti.

Dakarski reli, automobili, rezultati 13. etape:

1. Peterhansel (Fra / BMW) 2:58.25

2. Al-Attiyah (Kat / Volkswagen) +01.21

3. Chicherit (Fra / BMW) +03.45

4. Sainz (Špa / Volkswagen) +03.53

5. Miller (SAD / Volkswagen) +07.29

...

Ukupni poredak:

1. Sainz (Špa / Volkswagen) 45:49.42

2. Al-Attiyah (Kat / Volkswagen) +02.48

3. Miller (SAD / Volkswagen) +31.48

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.