Mutni poslovi

Afera u Brazilu: Gradnja stadiona za SP preplaćena!?

Foto: 'Carlos Eduardo Cardoso'
Afera u Brazilu: Gradnja stadiona za SP preplaćena!?
07.11.2012.
u 20:12
Stadion Atletico Paranaensea bio je obnavljan za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, a posao je dobila tvrtka čiji je vlasnik sin predsjednika kluba
Pogledaj originalni članak

U Brazilu je na pomolu velika afera koja se tiče Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. u toj zemlji! Gradske vlasti Curitibe istražit će optužbe da je obnova stadiona za SP, na kojem igra Atletico Paranaense - preplaćena. A zanima ih i zašto je stopirana izgradnja novih traka za autobuse.

- Javni novac koji se ulaže mora stvoriti nešto što će ostati u nasljeđe populaciji koja tu živi, a ne da \"ispari\" zbog lošega upravljanja - rekao je Fabio Camargo, predstavnik države Parana koji se nalazi na čelu istrage.

Sporno je, a prenose lokalni mediji, to što je na natječaju za opremanje stadiona stolcima (ukupno 43.981) pobijedila tvrtka u vlasništvu sina predsjednika Atletica iako je njegova ponuda bila 13 posto skuplja i nepovoljnija.

Rezultati istrage očekuju se u veljači 2013. godine.

Inače, ovo je prva, ali brazilski mediji naglašavaju, sigurno ne i posljednja istraga ovakvoga tipa jer su troškovi obnove stadiona za SP značajno porasli u odnosu na projekcije, a četiri su stadiona već sad proglašena \"bijelim slonovima\". Drugim riječima, infrastruktorom koja je iznimno skupa, a neće donijeti nikakve koristi vlasniku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
20:42 07.11.2012.

Baš smo se mi našli isčuđavati tome? ha ha ha