U mirovini

Zbog problema sa zdravljem Phil Collins napušta svijet glazbe

Foto: 'S.VlasicPress Association/Pixsell'
Zbog problema sa zdravljem Phil Collins napušta svijet glazbe
06.03.2011.
u 14:20
Dobitnik sedam Grammyja smatra da za njega više nema mjesta u glazbenoj industriji i da nikome neće nedostajati
Pogledaj originalni članak

Nakon što je gotovo cijeli život posvetio glazbi, 60-godišnji britanski glazbenik Phil Collins odlučio joj je reći zbogom, i to ne baš lijepim riječima. Naime, poznato je da Collins posljednjih godina ima velikih problema sa sluhom, prijeti mu i gluhoća, a zbog oštećenog živca u šaci više ne može svirati bubnjeve.

No nekad slavnog kantautora, koji se može pohvaliti sa sedam Grammyja, 13 hit singlova i osvojenim Oscarom za pjesmu iz crtića "Tarzan", osim velikih problema sa zdravljem zbiljno muče i loše glazbene kritike koje ga prate već nekoliko godina. Ogorčeni Collins koji sa sinovima živi u Švicarskoj poručio je ljudima koji su ga nekad voljeli i onima koji nikad nisu:

- Žao mi je što sam imao tako uspješnu karijeru. Iskreno, nisam je planirao. Uopće me ne iznenađuje što su me ljudi počeli mrziti, izjavio je Phil koji nikad nije oprostio Noelu Gallagheru zločestu opasku na njegov račun:

- Ne morate biti talentirani da biste bili uspješni. Pa pogledajte Phila Collinsa, narugao se uvijek ironični Gallagher.

- Više ne pripadam ovom svijetu glazbe i mislim da nikome neću nedostajati. Otići ću na misteriozan izlet s biciklom i nikad se neću vratiti. To bi bio odličan kraj, izjavio je vrlo ljutiti Collins koji nije htio ni nastupiti u showu Davida Lettermana. Iako su mu mnogi savjetovali da to napravi, Collins je hladnokrvno odmahnuo rukom.

- Letterman? Boli me k...  za njega! Bolje ću se provesti ako dan provedem sa svojim sinovima, zaključio je glazbenik.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz