festival graševine

Za vinsku kraljicu izabrana Elena Budimir iz Vinarije Tandara

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
garavuše
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival graševine (1)
02.06.2013.
u 08:35
Zbog bolesti izostao je Vinko Coce koji je trebao pjevati u duetu sa Stankom Šarićem iz Najboljih hrvatskih tamburaša.
Pogledaj originalni članak

3. Festival graševine ipojesme u Kutjevu završen je drugom festivalskom večeri kada je izvedeno 20 novih pjesama, a zbog bolesti izostao je Vinko Coce koji je trebao pjevati u duetu sa Stankom Šarićem iz Najboljih hrvatskih tamburaša.

No, taj sastav više tisuća gledatelja ispred kutjevačkog dvorca vidjelo je na pozornici u još dva glazbena broja, a osim njih najbolji je prihvaćen nastup zanimljivih kombinacija tamburaša Ringišipil sa Garavušama, Džentlmena sa klapom Godimenti, te kaptolačkog Castruma sa Stankm Šarićem. Dobro su pripmljeni i nastupi Šime Jovanovca, Igora Delača, Dika, Tamburaša slavonske krvi, Vranca itd.

Završnoj večeri prethodilo je izbor vinske kraljice za ovu godinu gdje je među osam kandidatkinja koje u predstavljale isto toliko vinarija Zlatne doline pobijedila Jelena Budimir iz Vinarije Tandara, prva princeza je Tatjana Kustić(Vinarija Enjingi), a druga Milena Kordiš(Vinarija Krauthaker).

Prvu nagradu na natječaju za najbolju fotografiju graševine u cvatu dobio je Duško Mirković iz agencije Pixel, drugu Sanja Najvirt(HTV), a treću Jelenko Topić(Poljoprivredna TV).

Dr. Ištvan Bodri iz Mađarske dobio je nagradu za najljepšu etiketu na vinskoj boci, a na natjecanju lovačkih društava u kuhanju lovačkog čobanca pobjednici su „Šijak“ i „Sokolovac“ iz Požege, te „Slavonac“ iz Kutjeva.

Festival je zatvorio umjetnički direktor Augustin Jelušić proglasivši otvorenim natječaj za slijedeći 2014. godine. Ženski tamburaški sastav Garavuše iz Kutjeva predstavile su svoj novi album pod nazivom „Dame biraju“, a Šima Jovanovac i požeški tamburaši Bisernica video spotove za nove pjesme izvedene na ovom festivalu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.