U pratnji policije

Vijest o rođenju kraljevske bebe kraljica Elizabeta dobit će pismeno

Foto: Reuters/PIXSELL
Vijest o rođenju kraljevske bebe kraljica Elizabeta dobit će pismeno
16.07.2013.
u 07:40
Vozilo u kojem će biti vijest o porodu će pod policijskom pratnjom što je prije moguće stići do Buckinghamske palače.
Pogledaj originalni članak

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, trebala bi roditi najkasnije do kraja tjedna, javljaju mediji. Termin poroda koji se spominjao je prošao pa sretne vijesti mogu stići ubrzo, iako se nagađa da je u javnosti taj datum bio plasiran kao "lažni datum".

Navodno je Kateina majka rekla svojim prijateljicama da će dijete po horoskopu biti Lav, a po tome dijete se sigurno neće roditi prije 23. srpnja, piše HollywoodLife. Tome u prilog ide i činjenica da je princ Wiliam ovaj vikend, kada je navodno bio termin, proveo na dobrotvornom polo turniru koji se održavao kilometrima daleko od Kate.

Iako datum poroda nije nikad službeno objavljen već su samo prijatelji kraljevske obitelji spominjali datum 13. srpnja, ono što se sigurno zna je procedura kojom će se objaviti vijest o rođenju. Beba će se roditi u St. Mary bolnici u Londonu, gdje je i princeza Diana rodila Williama. Novinari i fotografi danima dežuraju pred bolnicom ne bi li ugledali nekog člana kraljevske obitelji ili među prvima saznali vijesti.

Hoće li im procedura kraljevskog dvora omesti planove?

Vijest o rođenju stiže u pratnji policije

Među prvima koji će saznati da je buduća nasljednica ili nasljednik britanske krune došao na svijet su svakako kraljica Elizabeta II, britanski premijer David Cameron i ostali članovi kraljevske obitelji.

Izvor iz kraljevske palače za CNN je otkrio da će vijest da je vojvotkinja rodila stići u obliku službenog dopisa, kojeg će potpisati medicinsko osoblje bolnice St. Mary i to u pratnji policije. Vozilo u kojem će biti vijest o porodu će pod policijskom pratnjom što je prije moguće stići do Buckinghamske palače.

Obavijest o spolu djeteta, datumu rođenja i dužini i težini bebe bit će postavljena na stalak u dvorištu palače. To će biti prva prilika za okupljenje, ali i gledatelje i čitatelje širom svijeta, da saznaju je li Velika Britanija dobila budućeg kralja ili kraljicu.

Nakon što obavijest bude postavljena na stalak, iz ureda za odnose s javnošću Buckinghamske palače će biti poslano priopćenje za javnost. Očekuje se, iako nije potvrđeno, da će priopćenje prvo biti objavljeno na Twitteru.

Da se beba, ako bude djevojčica, kojim slučajem rodila do 2011. godine ne bi imala jednaka prava na krunu. Pravila nasljeđivanja krune stara su stoljećima i ona su se prenosila na najstarijeg sina. No, to se 2011. godine promijenilo.

Kate Middleton je od 17. stoljeća prva nevjesta koja nema kraljevsku krv, a koja je ušla u kraljevsku obitelj.

>>Uskoro prinova: Stiže nasljednik krune!

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz