posjetio podgoricu

VIDEO Depardieu postaje počasni ambasador kulture Crne Gore?

Foto: Reuters/PIXSELL
VIDEO Depardieu postaje počasni ambasador kulture Crne Gore?
09.01.2013.
u 08:22
Još uvijek ne govorim crnogorski ali poznajem vašu kulturu i kulturu Balkana, rekao je glumac u Podgorici
Pogledaj originalni članak

Novopečeni Rus Gérard Depardieu posjetio je Crnu Goru, a na konferenciji za medije u Podgorici jučer je najavljeno kako bi slavni glumac mogao postati počasni ambasador crnogorske kulture u Europi, prenosi B92. Njegov odvjetnik rekao je kako se Depardieu u Crnoj Gori priprema za ulogu bivšeg šefa MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna, a Reuters navodi i kako je Depardieu dogovarao i osnivanje filmskog festivala.

- Još uvijek ne govorim crnogorski ali poznajem vašu kulturu i kulturu Balkana, koja je različita i ogromna. Crna Gora je za mene ogromna zemlja jer ima ogromnu kulturu. Jest mala zemlja, ali velika za Europu, jer ima dio naše zajedničke povijesti. Kao prvo, ovo je jako lijepa zemlja s vlastitim temperamentom i kulturom - rekao je Depardieu.

Konferenciji je nazočio i premijer Crne Gore Milo Đukanović, koji je rekao da ga s francuskim glumcem veže blizak krug prijatelja.

- Drago nam je da naši kulturni potencijali zaslužuju pažnju veličina kao što je Depardieu i zato vidimo značaj u tome što i na ovaj način možemo doprinijeti valorizaciji boljeg pozicioniranja Crne Gore. Gospodin Depardieu je izrazio svoju zainteresiranost da bude ambasador crnogorske kulture u europskoj javnosti - rekao je Đukanović.

Depardieu je rekao kako je unatoč bijegu od visokih poreza još uvijek Francuz te da se neće odreći francuske putovnice. Zanimljivo je da se Depardieu jučer u Francuskoj trebao pojaviti na suđenju za vožnju skutera u pijanom stanju, što je optužba koju glumac odbacuje.

- Nisam pobjegao od suda ni od pravde. Htio sam imati mogućnost da se obranim. Moji odvjetnici su bili tamo i ja ću se vratiti. Nisam kriminalac, samo sam zaspao na svom skuteru i pao. Ako pojedem jednu salatu gde ima previše octa, već mi je loše - rekao je smijući se i dodajući kako je imao 17 nesreća s motorom te da je sve kazne platio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:08 09.01.2013.

Hahhaaa,...lik je od koke puko`ko`lubenica. Najzalosnije je sto si je umislio da je neki glumac,...a u PM.

JV
j.vojvoda
11:14 09.01.2013.

Crna Gora se obogatila

Avatar GeniKameni
GeniKameni
11:25 09.01.2013.

Cudno kako covjek poznaje balkansku kulturu, a izabrao da promovira Crnu Goru umjesto lijepe vase. Izgleda da monsieur Depardieu dobro poznaje i balkansku kulturu i nekulturu.