CRNI NIZ

Velikan rocka izgubio bitku s rakom!

Foto: WENN.com
Greg Lake
Foto: DPA/PIXSELL
Greg Lake
Foto: DPA/PIXSELL
Greg Lake
08.12.2016.
u 14:27
Lake se smatra jednim od začetnika progresivnog rocka nakon što je u šezdesetim godinama osnovao grupu King Crimson. Nakon toga udružio se s Keithom Emersonom i Carlom Palmerom u supergrupu Emerson, Lake & Palmer.
Pogledaj originalni članak

Greg Lake, velikan rock glazbe i osnivač grupa King Crimson i Emerson, Lake & Palmer umro je u 69. godini nakon borbe s rakom. Vijest je na njegovu službenom Twitter-računu potvrdio glazbenikov dugogodišnji menadžer Stewart Young.

Začetnik progresivnog rocka

– Jučer, 7. prosinca, izgubio sam najboljeg prijatelja nakon duge i teške borbe s rakom. Zauvijek će ostati u mom srcu, gdje je bio i dosad – napisao je Young.

Lake se smatra jednim od začetnika progresivnog rocka nakon što je u šezdesetim godinama osnovao grupu King Crimson. Nakon toga udružio se s Keithom Emersonom i Carlom Palmerom u supergrupu Emerson, Lake & Palmer. Utjecajni trio snimio je devet albuma u razdoblju od 1970. do 1994.

Nažalost, krajem 2016. preminuo je još jedan rock-velikan, od kojeg se danas opraštaju njegovi brojni kolege.

>>Cohen je nastavio crni niz odlazaka poznatih glumaca i glazbenika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:16 09.12.2016.

Ovo je pjevao na meni njegovoj najdražoj pjesmi: Ooh, what a lucky man he was Ooh, what a lucky man he was He went to fight wars for his country and his king Of his honor and his glory, the people would sing Neka mu je laka zemlja!