Celebrity fotograf

'Uplakana Penelope Cruz donijela mi je naslovnicu Timea i postali smo prijatelji'

Foto: Javier Salas
Penelope Cruz
Foto: Javier Salas
Enrique Iglesias pred objektivom fotografa Javiera Salasa
Foto: Javier Salas
Jose Saramago
30.06.2016.
u 11:17
Španjolac Javier Salas učio je polaznike Fotosofije kako slikati poznate, a nama je otkrio je li Jennifer Lopez zahtjevna na snimanjima
Pogledaj originalni članak

Proslavljeni španjolski fotograf slavnih i poznatih Javier Salas posjetio je Hrvatsku gdje je polaznicima Fotosofije, tečaja napredne fotografije Damira Hoyke, prenio djelić znanja iz dugogodišnje karijere.

– Mnogi fotografi portrete puno dorađuju u photoshopu. Trudim se da to radim suptilno, po principu manje je više – kaže Salas koji je neke od poznatih osoba fotografirao toliko puta da se s nekima od njih i sprijateljio. Najbolji je sa svojim sunarodnjacima Antoniom Banderasom i Penelope Cruz, koju je snimao još na početku njezine karijere, dok je pohađala satove glume.

– Došla je s nastave i rekla mi da su upravo učili kako zaplakati. Snimio sam seriju fotografija, a jedna od njih izašla je na naslovnici magazina Time. Penelope sam fotografirao više od 20 puta – kaže Salas. Tijekom snimanja bilo je puno anegdota, a Salas se prisjeća one s nobelovcem Joseom Saramagom, koji je htio da ga fotografira na vrhu vulkana.

– Rekao sam mu kako ne mogu to napraviti zbog loše rasvjete. Naljutio se, no na kraju sam napravio seriju fotografija kojima se izrazito ponosio – kaže fotograf.

Snimajući filmske zvijezde, mogao se upoznati i s osobnošću mnogih od njih. Iako su okružene brojnim savjetnicima, zvijezde poput Jennifer Lopez, Charlotte Rampling ili Victorie Abril znaju što hoće i aktivno sudjeluju u snimanju.

– Prije snimanja razgovaram s njima, kažem im svoje ideje, a prihvaćam i njihove. Tek kad uspostavimo odnos pun povjerenja, možemo fotografirati – kaže Salas koji se nakon svog prvog boravka u Hrvatskoj zaljubio u našu zemlju i namjerava se uskoro vratiti.

– Vraćam se na odmor, a možda obavim i neko snimanje – kazao je Salas na znanje i ravnanje našim celebrityjima. 

>>Ove poznate face najbolji su najbolji modeli za otkačene fotografije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.