Surova stvarnost

Uoči 25. godišnjice pada Vukovara grupa Zaprešić Boys napisala pjesmu 'Sada odlazim'

Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
Foto: Promo
Zaprešić boys
10.11.2016.
u 18:50
Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, a pjesma je nastala kao upozorenje Hrvatskoj koju svakim danom napušta sve više i više mladih ljudi
Pogledaj originalni članak

Nova pjesma grupe Zaprešić Boys "Sada odlazim" prvi je dio trilogije o surovoj i tužnoj Hrvatskoj svakodnevici.To je priča o paradoksu jer hrvatska mladost, a u nerijetkim slučajevima djeca hrvatskih branitelja, odlaze u svijet u potrazi za boljim i kvalitetnijim životom. Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, dok su glazbu i aranžman osmislili Natko Smoljan, Zdeslav Klarić i Bojan Šalamon – Shalla. – Odlaze nakon što su se njihovi očevi i majke borili, a mnogi i dali živote za njihovo bolje sutra. Pjesma je nastala prije svega kao upozorenje cijeloj Hrvatskoj zbog aktualnog trenda masovnog egzodusa hrvatske djece, trenda koji traje i dalje, te koji mali broj ljudi smatra gorućim i bitnim problemom – rekli su glazbenici.

Grupa Zaprešić Boys ovom pjesmom daje svoj mali doprinos u svrhu aktualizacije tog problema te pokušava biti glas hrvatske mladosti koja se odlučila na težak izbor. Nije slučajnost što se pjesma izbacuje uoči 25. godišnjice pada Vukovara, čiji se motiv provlači kroz pjesmu.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.