film o košarkašima

U kina stiže "Bit ćemo prvaci svijeta", filmska priča o legendama

Foto: Promo
prvaci svijeta
Foto: Promo
prvaci svijeta
Foto: Promo
prvaci svijeta
Foto: Promo
prvaci svijeta
14.02.2015.
u 12:00
– Imam zulufe, oni mi daju na autentičnosti. Skansi je velika ličnost, žene kažu i da je bio zgodan, pa sam se, eto, pronašao u ulozi – kazao je Kurbaša o svom liku.
Pogledaj originalni članak

Priča o nastanku famozne jugoslavenske škole košarke i osvajanju zlatne medalje na prvenstvu u Ljubljani 1970. godine ispričana je u 125 minuta, koliko traje film “Bit ćemo prvaci svijeta” srpskog redatelja Darka Bajića.

Snimanje je završeno lani u studenom, premijera filma zakazana je u Beogradu 26. veljače, nakon čega počinje turneja po cijeloj regiji, a mi donosimo prve fotografije. Hrvatska premijera trebala bi biti u ožujku, ali točan datum još nije određen. Ako je suditi po entuzijazmu s kojim o filmu govore njegovi protagonisti, očekuje nas prava sportska poslastica. Među brojnim glumačkim imenima iz cijele regije svoje mjesto našli su i naši Leon Lučev, Goran Bogdan, Matko Knešaurek i Robert Kurbaša. Splićanin u filmu glumi Bračanina Petra Skansija.

– Imam zulufe, oni mi daju na autentičnosti. Skansi je velika ličnost, žene kažu i da je bio zgodan, pa sam se, eto, pronašao u ulozi – kazao je Kurbaša o svom liku. Prve glumačke korake u filmu napravio je i Krešimir Petar Ćosić, koji igra svog pokojnog oca Krešimira Ćosića. Krešo je imao samo tri godine kada mu je otac preminuo, a kroz film ga je pobliže upoznao. S likom Nikole Plećaša odlično se saživio Goran Bogdan koji je, da bi bio što uvjerljiviji, pustio brkove, ali i dobio impresivne mišiće.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.