Zvijezda turskih serija

Tuba Büyüküstün: Bojala sam se braka i ne bih se nikad udala da me muž nije na brzinu zaprosio

Foto: Promo
"Ljubav i novac"
Foto: Promo
"Ljubav i novac"
Foto: Promo
"Ljubav i novac"
Foto: Promo
"Ljubav i novac"
Foto: Promo
"Ljubav i novac"
Foto: Promo
"Ljubav i novac"
13.06.2015.
u 16:19
"Porod je za mene bio traumatično iskustvo, a tijekom tudnoće smirivao me film "Junior" u kojem Arnold Schwarzenegger igra trudnog muškarca"
Pogledaj originalni članak

Turska glumica Tuba Büyüküstün u velikom se stilu vratila na hrvatske ekrane. U seriji "Ljubav i novac" koja se prikazuje na Novoj TV u večernjem terminu glumi Elif, djevojku koja se nađe u nevolji nakon što joj umre otac, a mračne tajne počnu izlaziti na površinu. Lijepa 33-godišnjakinja koju smo upoznali kao Asi u istoimenoj seriji u svojoj zemlji slovi za jedno od najvećih glumačkih imena pa je već njezino pojavljivanje u nekoj seriji garancija da će ta serija imati dobru gledanost. Seriju "Ljubav i novac" počela je snimati 2014. godine, a njezina glumačkog partnera, policijskog službenika Omera, igra Engin Akyurek, zvijezda serije "Izgubljena čast".

Daleko od dječjih snova

Finale prve sezone serije imalo je u Turskoj veliku gledanost, a vijest da će se serija prikazivati i u Hrvatskoj, Tuba je podijelila sa svojim obožavateljima na Facebooku.

– Serija "Ljubav i novac" priča ljubavnu priču u dinamičnom okruženju. Kad sam prvi put čitala scenarij, svidio mi se narativni stil pa sam ga pročitala s puno entuzijazma. U zadnje vrijeme baš i nema puno scenarija koje čitam s toliko entuzijazma. Elif i Omer dvoje je posve različitih ljudi koje spoji nesretan splet okolnosti. Njih dvoje dijele svoju bol te kroz niz dinamičnih događaja otkrivaju jedno drugo. Svi likovi su razrađeni i imaju vrlo zanimljive priče. Mislim da se gledateljima serija sviđa zbog stalnog osjećaja napetosti, a i sama priča odudara od klasičnih ljubavnih priča – objašnjava Tuba dobar prijam serije kod gledatelja. Iako sada zasigurno ne žali što je ikad krenula glumačkim stazama, to nije bio njezin životni san.

– Nikad nisam mislila da ću postati glumica. U djetinjstvu sam svaki tjedan željela biti nešto drugo, liječnica, inženjerka... Studirala sam scenografiju. Nakon studija ponudili su mi prvu ulogu. U glumu sam se zaljubila. Mislim da je gluma zvanje koje čovjek mora osjećati. Pisci scenarija određuju što će se s pojedinim likom dogoditi, tako da se volimo držati scenarija – kaže Tuba te dodaje da svaki svoj lik jednako voli i svakom se trudi dati nešto drugačije. Razlog zbog kojeg su turske serije iznimno popularne u arapskim zemljama i na Balkanu, a u zadnje vrijeme i u Južnoj Americi, Tuba vidi u vrhunskoj produkciji.

– Kvaliteta snimanja je iznimna. Mislim da će likovi iz Turske uvijek biti zanimljivi u arapskom svijetu. Voljela bih glumiti još puno različitih likova – kaže Tuba koja je u nedavnom istraživanju proglašena najpopularnijom glumicom u arapskim zemljama i tako iza sebe ostavila Beren Saat, Bergüzar Korel i mnoge druge.

Prijatelji pa ljubavnici

A kada ne snima, Tuba je posvećena humanitarnom radu i svojoj obitelji. Glumica je, naime, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, a kada dođe doma čekaju je kćeri Maya i Toprak, te suprug, glumac Onur Saylak kojeg je Tuba upoznala na setu serije "Asi".

Foto: Promo

– On je jedini čovjek zbog kojeg se osjećam dobro, ne trebam riječi, samo ga pogledam u oči i osjećam da je sve u redu, mirno, da je sve dobro. On je razlog zbog kojeg sam se riješila napetosti i stresa – ispričala je Tuba, ali je priznala i da romansa među njima nije tekla baš glatko.

– Bili smo prijatelji četiri ili pet godina, onda smo postali ljubavnici, živjeli smo zajedno dva mjeseca, ali me nije uvjerio u brak, to se jednostavno dogodilo. Onur me vrlo dobro poznaje i znao je da se moramo na brzinu oženiti, jer da je veza potrajala nikad se ne bih udala. Uvijek me bilo strah braka jer brak čini da odustanete od sebe – ispričala je Tuba. Za Onura se udala u Parizu 2011. a godinu dana kasnije dobili su blizanke.

– Volim provoditi vrijeme sa svojim kćerima. Tijekom njihovih prvih sedam mjeseci smo se o njima brinuli samo suprug i ja. Onur je divan otac koji se stalno brine o njima – kazala je Tuba u jednom intervjuu. A porod je za nju bio traumatično iskustvo. Glumica je u devetom mjesecu trudnoće pala u komu, a zbog neprirodnog položaja jedne bebe rodila je carskim rezom.

– Nitko sa mnom nije razgovarao o porodu. Nećete vjerovati, ali tijekom trudnoće smirivao me film "Junior" u kojem Arnold Schwarzenegger iga trudnog muškarca. Kada sam gledala film, rekla sam sebi: "Moji osjećaji su normalni". Osjetila sam olakšanje zbog činjenice da je u filmu muškarac u drugom stanju – pojadala se Tuba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.