PROMO

Svjetska autorska zvijezda i kreativne diskusije na nadolazećoj MAKK konferenciji!

Foto: Promo
MAKK
Foto: Promo
MAKK
13.11.2018.
u 14:42
Let us entertain (and inform) you – vidimo se 22. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!
Pogledaj originalni članak

Šesto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, u organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, održat će se 22. i 23. studenog u MSU Zagreb.

Zvijezda ovogodišnjeg MAKK-a je Guy Chambers, glazbeni producent i autorski suradnik Robbieja Williamsa s kojim je zaslužan za pop himne kao što su „Angels“, „Rock DJ“, „Feel“, „Let me entertain you“, „Strong“ i niz drugih.

Guy je prva osoba u glazbenoj industriji koja me uzela za ozbiljno, prvi koji je prepoznao potencijal umjetnika u meni“, opisuje ga Williams, a popis njegovih suradnika, uz bivšeg člana Take Thata, uključuje prvu ligu svjetske glazbene scene: Kylie MinogueTom JonesDiana RossJames BluntMark RonsonTina Turner… Ekskluzivno za publiku MAKK-a, Chambers će u Zagrebu približiti svoj autorski rad i suradnju s Williamsom i ostalim zvijezdama, otkriti neke tajne zanata i podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti autora i autorstva, na offline i online terenu. Za sve koji vole Robbiejeve hitove, ovo je prilika koja se ne propušta!

Foto: Promo
MAKK

Uz Chambersa, još jedno veliko ime ovogodišnjeg MAKK-a je i Josipa Lisac i njen ekskluzivni razgovor „Dnevnik jedne karijere“ kojeg će voditi Saša Antić (TBF). Karijera ove umjetnice priča je o jednom neprekidnom istraživanju i mnogim uspješnim otkrićima. Ono što je David Bowie predstavljao za britansku scenu, Josipa Lisac značila je za ovaj dio Europe, ne samo u glazbi, već i u kazalištu i modi. Odgovor na pitanje prilagođava li se Josipa Lisac vremenu ili se vrijeme prilagođava njoj, sve o vlastitom glazbenom putovanju, glazbenoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali i kreativnom ekosustavu kakvim ga vidi Josipa Lisac, saznajemo na MAKK-u!

Partner konferencije je Britanska ambasada, a jedan od govornika bit će i Ian Moss, direktor javnih poslova britanskog BPI-ja, trgovinskog tijela britanske glazbe. U svom predavanju “Snaga britanske glazbene industrije u digitalnoj eri”, Moss će predstaviti britansku glazbu kao jedan od najvažnijih izvoznih proizvoda u zemlji, ali i svoju organizaciju BPI te brojne projekte kojima potiče daljnji rast i razvoj kreativne industrije koja nam je dala Beatlese, Pink Floyd, Queen, Spice Girls, Coldplay, Adele i Eda Sheerana. Njegovo predavanje uvod je u panel diskusiju o novoj EU direktivi o autorskom pravu na kojoj će, uz Mossa, sudjelovati i Romana Matanovac Vučković s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Marko Rakar, urednik bloga mrak.org te Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Panel diskusija „Pjesme kao ogledalo vremena“ pod moderiranjem Gorana Milića ugostit će Zrinka Tutića, Magnifica i Hrvoja Horvata koji će pričati o značenju pjesama u različitim političkim i kulturnim kontekstima. Diskusija pod nazivom “Hrvatska glazbena i gaming industrija za globalno tržište“, moderatora Luke Tralića Shota (Elemental), ugostit će uspješne kreativce iz IT i gaming industrije, Ratka Filipovića, Andreja Kovačevića i Damjana Mravunca, te Franu Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb.

Drugi dan konferencije, 23.11., u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, rezerviran je za panel diskusije i predavanja iz područja autorskog prava te aktualnih trendova u digitalnoj sferi intelektualnog vlasništva. Bit će također riječi o blockchain tehnologiji i autorskom pravu, odgovornosti novinara za neimovinsku štetu, organizacijama za kolektivno ostvarivanje prava u tržišnom natjecanju kao i odgovornosti pružatelja internetskih usluga (ISP-ova) za povrede autorskog i srodnih prava.

Cijeli program MAKK-a kao i detalji o prijavi i kotizacijama dostupni su na www.makk.hr

Let us entertain (and inform) you – vidimo se 22. i 23. studenog 2018. na 6. Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr