DA SAM JA NETKO

Suvremena priča o obitelji u kojoj se svatko može pronaći

21.07.2015., Pula - U sklopu 62. Pula film festivala odrzana konferencija za medije ekipe filma Ti mene nosis redateljice Ivone Juke i producentice Anite Juke. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
09.10.2015.
u 14:45
Serija od sedam epizoda snimljena je uz film "Ti mene nosiš", koji je ove godine bio rado gledan u hrvatskim kinima. Premijera je ove nedjelje na Prvom programu HRT-a Vrhunska glumačka ostvarenja seriju čine iznimnom
Pogledaj originalni članak

Na ekrane Hrvatske radiotelevizije 11. listopada stiže nova dramska serija "Da sam ja netko" u produkciji 4filma.

Riječ je o suvremenoj priči o obiteljskim odnosima koja je snimljena uz igrani film "Ti mene nosiš", koji je osvojio prestižne nagrade u zemlji i inozemstvu.

Serija je produkcijski vrlo zahtjevna, u njoj je čak 88 uloga, angažirani su i brojni statisti, a snimana je na 92 lokacije. 

U sedam epizoda pratimo sudbine likova koji se bore s problemima svakodnevice, od njihovih ljubavi, razočaranja, uspjeha i padova. U središtu su odnosi triju kćeri i njihovih očeva: djevojčica Dora (Helena Beljan) u čiji se život vraća otac (Goran Hajduković), sitni kriminalac i diler, redateljica Ives (Lana Barić) koja se brine o dementnom ocu (Vojislav Brajović) i producentica Nataša (Nataša Dorčić) koja odgađa suočenje s ocem (Kruno Šarić) zbog obiteljskog nasilja.

Glavne likove povezuje rad na sapunici čiji je virtualni svijet iluzija postavljen kao kontrast snažnom realizmu svakodnevnog života.

Očekuje se velik interes publike

– Dramsku seriju "Da sam ja netko" HRT je otkupio prošle godine na temelju javnog poziva neovisnim proizvođačima. S obzirom na uspjeh filma "Ti mene nosiš", uz koji je snimljena ova serija, možemo očekivati velik interes TV publike. Seriju odlikuje snažan realizam u oblikovanju ljudskih sudbina koje mogu biti dio iskustva svakog od nas.

Vrhunska glumačka ostvarenja, suvremena estetika i visoka produkcijska izvedba vrijednosti su koje ovu seriju čine iznimnom. Ona je istodobno i "obračun" s iluzijama koje nudi svijet sapunica jer – stvarni je život negdje drugdje – istaknula je urednica serije Gordana Mrđen.

Kandidat za nagradu Oscar

Film "Ti mene nosiš" nakon uspjeha na brojnim festivalima nedavno je postao i crnogorski kandidat za nagradu Oscar, s obzirom na to da je dijelom sniman u produkciji susjedne zemlje. Serija će biti zanimljiva i ljubiteljima filma jer ćemo moći puno dublje ući u priče koje je majstorski ispreplela Ivona Juka u svom redateljskom prvijencu. Vjerojatno ćemo u većim ulogama vidjeti neke od glumaca koji su se u filmu pojavili u manjim ili cameo ulogama. Podsjetimo, jedan od članova producentskog tima imaginarne sapunice u filmu je i Josip Katalenić, koji je još uvijek u pritvoru, a svoj dio odradio je i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić. Zanimljivo je da su u filmu i seriji jednako dobro glumili i poznati glumci poput Nataše Dorčić i Lane Barić, ali i naturščici kao što su mlada Helena Beljan, koja se pokazala kao najveće iznenađenje filma, te Goran Hajduković-Čupko, nekadašnji vođa Bad Blue Boysa.

Prva epizoda serije, koja će se emitirati u nedjelju od 21.30 sati, nosi naziv "Kad se zakotrlja".

U njoj ćemo se upoznati s tri obitelji čije ćemo sudbine pratiti idućih sedam tjedana.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.