sumnja na infarkt

Špiček obavio pretrage: Javio se iz bolnice i otkrio kakvo mu je trenutačno stanje

Foto: Josip Regović
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Foto: Josip Regović
03.01.2019.
u 11:55
Slavni chef zbog sumnji na infarkt završio je u bolnici
Pogledaj originalni članak

Nalazi koronarografije Tomislava Špičeka, prema njegovim riječima, u redu su.

– Upravo sam izišao iz sale, sve je u redu, samo vas molim da mi date nekoliko dana da se odmorim – bilo je jedino što nam je nakon pretraga poznati kuhar mogao reći u kratkom telefonskom razgovoru, svjestan da ga čeka mijenjanje loših navika i mnogo odmora. Podsjetimo, Špiček je zbog sumnji na infarkt završio u bolnici Merkur te je tamo dočekao novu 2019.

Stresno – krađa imena

Četrdesetčetverogodišnjem chefu na Staru je godinu pozlilo i prepao se jer do zraka nije mogao doći petnaestak minuta, ispričao je za Jutarnji list. Otišao je po pomoć u Zajčevu gdje je, dok su drugi slavili, čekao pretrage.

Loše životne navike, stres i visok šećer u krvi, priznaje Špiček, doveli su ga do ove situacije. Naravno, njegovu zdravstvenom stanju nije pridonijelo ni to kad su mu prijatelji pokazali da se njegovo lice, pa čak i potpis, nalaze na gotovim jelima iz dalekih dijelova svijeta.

Naime, brend „Bon Apetit“ se bez njegova dopuštenja koristio se Špičekovom slikom i potpisom na ambalaži proizvoda, kao što su grah uvezen iz Kine, mješavina začina, riža dugog i kratkog zrna, ali i na drugim gotovim proizvodima na kojima je pisalo „Preporuka vrhunskog kuhara“.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

– Zagovaratelj sam domaćih namirnica. Prestrašno je kako mi je netko ukrao identitet – izjavio je Špiček kad je vidio svoje lice na umjetnim gotovim jelima.

No maknuti njegovu „preporuku“ nije tako jednostavno; kuhar sad svim pravnim putovima pokušava riješiti krađu identiteta. Iako je Novu godinu dočekao u bolnici, u poznatom restoranu u kojem radi kao chef uspjeli su servirati poslasticu koju je osmislio sam Špiček.

Tako je na dočeku u Kaptolskoj kleti bila servirana večera u pet sljedova inspirirana tradicionalnim hrvatskim jelima.

U kuhinji restorana u kojem radi na meniju su glavne zvijezde teletina ispod peke, pečena patka s mlincima, domaći kruh, a gosti, mahom turisti, imaju samo komplimente za Špičekovu kuhinju.

Kaže da se najviše diči umakom beurre blanc, po receptu koji je naučio od svoje bake. Špičekovo medijsko probijanje počelo je u emisiji „Kruške i jabuke“, pretečom gotovo svih kulinarskih showova. Slijedile su emisije “U istom loncu“ gdje su se kuhari amateri borili protiv „pravih“ kuhara i „Gušti su gušti“. Poznata je i Špičekova izjava o kreativnosti u kuhinji:

– Ako imamo tuđi recept, nije problem napraviti jelo po receptu. Ja sam mnogo puta radio tako da su me dočekale samo namirnice, katkada i bez recepta, i uvijek sam osmislio nešto. To je lijep izazov. Iduća TV uloga bilo je žiriranje u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!” koji se emitira na RTL-u zbog koje je postao poznat kao simpatičan sudac, a natjecatelji ga vole zbog neposrednosti i poštenja.

Djeca neće njegovim putem

Za njegovo zdravlje najzabrinutija je sigurno njegova supruga Višnja te sin Ivan i kći Paula. Špiček nam je u jednom intervjuu otkrio kako sumnja da će djeca poći njegovim stopama.

– Nažalost, ili na njihovu sreću, ne žele se baviti kuhanjem jer vide da radim i svetkom i petkom i da me nikad nema doma i mislim da su odlučili ići u neke druge branše.

Pogledajte i gdje su danas i što rade bivše prve dame TV-a. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

OD
oltar domovine
12:32 03.01.2019.

ne daj se Tomek kad izadjes iz bolnice opet predji samo na "kruske i jabuke i trci svako jutro oko Sljemena par krugova ..lijep oporavak ti zelim...

VR
Vrac666
14:50 03.01.2019.

Špiček sad trkom u šou život na vagi

NN
nikola.nikola50@hootmail.com
12:13 03.01.2019.

Pa kazu u toj tvrtci da imaju ugovor, istina sada istekao a nisu produzili jer je trazio previse, on na pocetku izjavio da nije s njima imao posla a ispada sasvim drugacije, naravno za trenutno stanje traziti ce novsc jer mu je to cilj, a obzirom da ga znam iz nekih situacija, nije neki lik, bio bi zdraviji da je manje pio, pusio i baravno vidi se zderao.