Voditelj Dnevnika Nove TV

Snimka Petra Pereže iz crkve osvanula na TikToku: 'Vjera mi u životu puno znači'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
09.06.2023.
u 15:30
S rukama podignutim u zrak Pereža je zajedno s tisućama okupljenih pjevao poznatu duhovnu pjesmu 'Dubine', a nakon što je snimka postala viralna kontaktirali smo voditelja s kojim smo kratko porazgovarali i koji nam je otkrio ponešto o svojoj duhovnosti
Pogledaj originalni članak

Svaki četvrtak od 19 sati u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu okuplja se tisuće mladih na tematskim večerima pod nazivom 'Duhovno duhovite večeri' na kojima nakon svete euharistije slave Boga uz pjesmu i razgovor. Organizator susreta je Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh” na čelu s voditeljem fra Stjepanom Brčinom koji je iznimno popularan i na društvenim mrežama putem kojih nastoji evangelizirati mlade i sve one koji traže spas, mir i utjehu od brojnih svakodnevnih problema.

Susreti se prenose i na Laudato TV-u, ali i preko društvenih mreža, a upravo je na TikToku osvanula jedna snimka s jučerašnje manifestacije na kojoj je bio i voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža. S rukama podignutim u zrak Pereža je zajedno s tisućama okupljenih pjevao poznatu duhovnu pjesmu 'Dubine', a nakon što je snimka postala viralna kontaktirali smo voditelja s kojim smo kratko porazgovarali i koji nam je otkrio ponešto o svojoj duhovnosti. 

@duhovno_duhovite_veceri #budiFRAjer #ddv #bog #spasitelj #krscanskitiktok #ljubav #foryoupage #fyp ♬ original sound - Duhovno duhovite večeri


- Nakon mise i procesije na blagdan Tijelova, održan je molitveni koncert skupine "Amorose" pa smo ostali na molitvi za ovogodišnji jubilarni "Antunovski hod". U čast Sv. Antuna, koji je moj omiljeni svetac, hodat će se u subotu 10.6. od Sesvetskih sela do bazilike na Sv. Duhu, pa smo se malo pomolili za tu nakanu -rekao nam je Pereža i dodao da vjera ima veliki značaj u njegovom životu. 

- Kažu: "Tko pjeva dvostruko moli", pa se nadam da će sve proći u redu. Vjera mi u životu puno znači i drago mi je da se u posljednje vrijeme sve više mladih vraća u crkve i svoju duhovnu radost šire i društvenim mrežama - dodao je voditelj Dnevnika Nove TV. 

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Inače, Duhovno-duhovite večeri nude bogat duhovni sadržaj, a započinju svetom Misom. Susrete animira Zbor evangelizacijske zajednice i slavljenički bend „Amorose”, a u najavama koje se mogu pronaći na internetu stoje da je cilj susreta "čuti svakog čovjeka, mladog i starog, umornog i opterećenog, potrebitog i znatiželjnog, i dati svakomu riječi utjehe, odgovore na pitanja i sigurnost molitve u teškim trenucima života ili jednostavnim svakodnevnim borbama".

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

IL
ilija26
16:08 09.06.2023.

Bravo

CR
CroViper
16:19 09.06.2023.

Nisam mislio da je vjernik, ali svakako je za pohvalu!

Avatar Heisenberg
Heisenberg
16:26 09.06.2023.

Poštujem, mada sam nisam neki vjernik.