O Dolores Lambaši

'Snažna vanjština iza koje se krije krhka i osjetljiva srna'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
'Snažna vanjština iza koje se krije krhka i osjetljiva srna'
24.10.2013.
u 16:26
Nakon tragične smrti Dolores Lambaše, kolege i prijatelji prisjećaju se njezina života. Tako je kolegica i prijateljica pokojne glumice Marija Omaljev opisala kako se upoznala s Dolores.
Pogledaj originalni članak

Nakon tragične smrti Dolores Lambaše, kolege i prijatelji  prisjećaju se njezina života. Tako je kolegica i prijateljica pokojne glumice Marija Omaljev opisala kako se upoznala s Dolores.

Prvi put sam čula za nju još dok sam studirala u Sarajevu, na prvoj godini akademije. Prijatelj mi je htio javiti je li netko od naših poznanika primljen na akademiju u Zagrebu. Rekao mi je da je upisala Dolores Lambaša, lijepa, zanimljiva, voli pjevati, crnka. I ostali. Kada sam nakon nekoliko godina krenula snimati ''Zakon ljubavi'', Dolores je već bila uveliko na televiziji, a ja sam se upoznala s manje-više svim kolegama, osim sa njom.

Ušla je u sobu za make-up, u bordo dugoj haljini, vitka, prekrasna. Jedna od onih pojava za koje i žena mora priznati da je lijepa. Ovlaš smo se pogledale i htjela sam se upoznati, ali ništa od toga se nije dogodilo. Nastavila je gledati svoj odraz u ogledalu, popravljala olovkom puna crvena usta. Kada je završila, izašla je i otišla dalje. Pomislila sam, što je sad ovo. Ali nije na mene ostavila negativan dojam, kao diva koja se šminka i ne pozdravlja kolegice, nego naprotiv, kao diva koja to zaslužuje.

Tijekom toga dana, ne sjećam se točno u kojem trenutku, upoznale smo se, smijala se mojim glupostima, i ja njenim. Bila je jedna od onih osoba, ako uopće ima takvih kao ona, u čijem vam je društvu ugodno. Voljela sam raditi s njom. Kada smo otišle na ručak, ona je platila, kaže nema govora, tek si počela raditi. Kada je snimanje ''Zakona ljubavi'' naglo prekinuto, čule smo se tu i tamo. Njezin je privatni život punio novinske stupce, a ona je to stoički podnosila. Kao da je radila nešto nezakonito, ljudi su je ogovarali i pričali o njoj. Kao da je bila sredstvo za ultimativnu zabavu drugima koji su je pljujući izdizali svoje živote iznad njenog, i davali sebi to za pravo.

Radovala sam se kada sam čula da ćemo opet snimati zajedno „Ružu vjetrova“. Na setu se šuškalo kako dolazi Dolores, djevojke iz raznih sektora su mi prilazile i povjerljivim šapatom me pitale: „Kako je raditi s Dolores, kakva je?“ „Super je“, odgovorila sam im, iako sam znala da ne postoje riječi koje bi je mogle opisati. Snažna vanjština iza koje se krije krhka i osjetljiva srna, i opet ispod te srne, lavica. I opet sam voljela snimati s njom. Sada će svi pričati kako je bilo nešto u njenom oku, znala je da se bliži kraj. Ja to ne znam, ali znam da sam joj se pomalo čudila kako proživljava sve životne stvari iskreno i previše.

Razumijem zašto se nisi htjela vratiti. Tvoja nesumnjivo predivna duša zaslužuje neko bolje mjesto, gdje te gledaju onakvom kakva jesi, nasmijana i vesela srna. Ovdje, kao tvoja kolegica, znam što si sve mogla ponuditi i znam koliko zaista vrijediš, a to je puno više od onoga što ti je ovdje bilo dopušteno. Počivaj u miru vatrena ljepotice, dobra dušo. Uvijek, uvijek ću te pamtiti i nositi u svojim mislima.

Posljednje što je sama Dolores objavila na Facebooku bio je citat Maše Selimovića. „Teško je vjerovati, ali je istina, bio sam duboko ganut. Zato što me se jedan čovjek sjetio. Ni zbog čega, ni zbog kakve koristi, iz čista srca“, napisala je tragično preminula glumica.

>>Dosad neobjavljeni intervju: Zašto se Dolores povukla iz javnosti

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.