REALITY SHOW

Ratni zločinci u reality showu?

16.02.2009.
u 15:49
Pogledaj originalni članak

Televizijska mreža NBC priprema novu reality-emisiju u kojoj će ekipa tražiti ni manje ni više nego ratne zločince. Koncept je zamišljen kao poludokumentarna emisija u kojoj će grupa novinara istraživati lokacije i kretanje pojedinaca za koje se sumnja da su počinili ratni zločin.

Skrivenim kamerama i prislušnim uređajima trebao bi se snimiti kontroverzan materijal koji bi prikazao svakodnevicu ljudi koji, usprkos svojoj jezivoj prošlosti, žive normalno u razvijenim zemljama.

Prva epizoda, navodno, progoni Leopolda Munyakazija, profesora francuskog jezika na fakultetu u Marylandu koji je optužen za genocid u Ruandi. Navedeni je naglasio da nikad nije sudjelovao u pokoljima Tutsija, a snimanje emisije razljutilo je administraciju fakulteta toliko da je njegov predsjednik napisao otvoreno pismo u kojem je naveo zbunjenost činjenicom da tužitelj hoda svijetom u pratnji televizijskih kamera.

Iako ovo nisu jedine kritike, producenti očekuju uspjeh serijala. Kuća NBC prije nekog je vremena povukla show "Uloviti seksualnog predatora" u kojem je ekipa sustavno tražila pedofile na internetu, te ih potom prikazivala na televiziji.

(p.s)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još iz rubrike Showbiz