Slava kratkog vijeka

Jednim hitom postali su popularni preko noći, a danas su zaboravljeni

Foto: Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: DPA/Pixsell
Foto: DPA/Pixsell
Foto: Youtube Screenshot
Foto: DPA/Pixsell
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: PA/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
07.04.2018.
u 19:11
Pogledaj originalni članak

U jednom trenu bili su glazbena senzacija, njihovi hitovi odjeknuli su radijskim eterom i zaveli publiku, donijeli im milijune na račun a nakon toga ti glazbenici su pali u zaborav.

Zarazan ritam pjesme "Gangnam Style" prije četiri godine osvojio je brzo publiku i prvi je na Youtubeu došao do milijardu pregleda što je izvođaču Psyju  osiguralo veliku popularnost koja nije dugo potrajala. Ubrzo je glazbenik iz Južne Koreje pao u depresiju i odao se alkoholu, nije uspio ponoviti uspjeh koji je postigao s "Gangnam Styleom". - Ako sam sretan pijem, ako sam tužan pijem. Ako pada kiša, pijem, ako je sunčano pijem - rekao je u  jednom intervju. 


Natalie Imbruglia prije 20-ak godina izdala je pjesmu "Torn" koja je u prvom tjednu u Velikoj Britaniji prodana u 250 tisuća primjeraka, a ubrzo je diljem  svijeta prodana u četiri milijuna primjeraka. Natalie je nakon toga nastavila s glazbenom karijerom, ali nijedna pjesma više nije dosegla ovaj uspjeh.

Preko noći su sestre Muñoz iz Španjolske postale popularne zahvaljujući pjesmi "Aserejé" koja je kasnije dobila službeni naziv "The Ketchup Song". Pjesma je te 2002. godine bila hit u svim klubovima i svi su znali plesne pokrete koje su sestre izvodile u spotu. Četiri godine kasnije sestre su  predstavljale Španjolsku na Eurosongu, ali već tada njihova slava je pala u zaborav i bile su 21. na ovom glazbenom natjecanju sa samo 18 bodova.

Glazbena skupina Los Del Rio ima sličnu priču poput svojih sunarodnjakinja sestara Muñoz. Ovaj pop duo osvojio je 1995. godine
publiku plesnim hitom "Macarena". Pjesma je doživjela svjetski uspjeh i zasjela je na prvo mjesto američke pop ljestvice i na tom mjestu se zadržala 14 tjedana. Nakon ove pjesme dinamični duo nije snimio ništa što bi ponovilo taj uspjeh, ali zbog velike popularnosti "Macarene" ljudi ih često zovu  da izvode ovaj hit.

Lou Bega postao je popularan 1999. godine s hitom "Mambo No. 5" i kada je interes publike za ovom pjesmom izblijedio, i njemački pjevač je nestao sa scene. Pokušao se vratiti u glazbenu orbitu 2005. godine kada je izdao novu verziju hita "Mambo No. 5" ali to je prošlo bez većeg uspjeha.


t.A.T.u. je bio ruski duet kojeg su činile Lena Katina i Julija Volkova i predstavljale su se kao lezbijski duet i uživala su veliku slavu sve dok  nisu objavile istinu o svom odnosu. Naime 2014. godine priznale su kako je priča o njihovoj ljubavi bila samo marketinški trik da postanu zanimljive publici, a kad su objavile istinu i razočarale obožavatelje svaka je krenula na svoju stranu i pale su u zaborav. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JO
Joexport
19:47 07.04.2018.

Zaboravljeni sa 100 mil$ na računu - nesreća nikad ne dolazi sama.

DU
Deleted user
04:00 08.04.2018.

suza.mi je krenula...pa oko uha...lagano se kotrlja...nastavak slijedi....