NIJE POŠTEĐENA NI KRALJEVSKA OBITELJ

Princ Harry progovorio o depresiji nakon smrti majke

Foto: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL
Princ Harry
Foto: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL
Princ Harry
Foto: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL
Princ Harry
Foto: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL
Princ Harry
25.07.2016.
u 11:56
Danas žali zbog načina na koji se nosio s tragičnim događajem
Pogledaj originalni članak

Princeza od Walesa, slavna princeza Diana, umrla je u prometnoj nesreći kada je njezinu mlađem sinu Harryju bilo samo 12 godina.

Koliko ga je njezina smrt pogodila, otkrio je tek nedavno, kao domaćin humanitarne akcije "Heads Together"

Akciju prikupljanja sredstava namijenjenih povećanju svijesti o sve češćim psihičkim poremećajima, kao što je depresija, organizirao je princ Harry s vojvodom i vojvotkinjom od Cambridgea.

Događaju su nazočili i slavni sportaši, kao što je bivši nogometaš Rio Ferdinand i atletičari Kelly Holmes i Iwan Thomas.

Princ Harry, u izjavi za BBC, naglasio je kako depresija može pogoditi baš svakoga, uključujući i članove kraljevske obitelji.

"Mnogi ljude misle, ako imaš posao, financijsku sigurnost, obitelj, kuću i slične stvari, da je to sve što trebaš i da si sposoban nositi se sa svime", rekao je Harry i dodao da danas žali što nije više pričao o smrti majke.

"U redu je patiti, sve dok možeš pričati o tome. To nije slabost. Slabost je imati problem, a ne vidjeti ga i ne rješavati ga."

>> Princ Harry otvorio Igre nepobjedivih, stigla i Michelle Obama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JE
jelenarozga
17:38 25.07.2016.

Toliko buke oko te Diane. Te ovakva te onakva, te bila u vezi s ovim te s onim. A u konačnici svi smo podložni bolesti, bili kraljevi ili "obični" ljudi.

Još iz rubrike Showbiz