Britanski velikan

Preminuo slavni pisac Terry Pratchett

Foto: Press Association/Pixsell
Preminuo slavni pisac Terry Pratchett
12.03.2015.
u 17:31
Pratchett je bio jedan od najpopularijih britanskih autora i jedini uz Charlesa Dickensa čijih se pet knjiga našlo na popisu Big Read top 100.
Pogledaj originalni članak

Slavni britanski pisac, Sir Terry Pratchett, preminuo je u svom domu u 66. godini, javlja BBC.

Vijest o njegovoj smrti objavila je njegova izdavačka kuća.

-Svijet je izgubio jednog od svojih najbistrijih umova- poručio je Larry Finley iz izdavačke kuće Transword Publish.

Autor je više od 70 knjiga, a svoj posljednji i najpoznatiji roman "Discworld" završio je prije nešto manje od godinu dana.

2007. godine dijagnosticirana mu je Alzheimerova bolest, no bez obzira na svoje zdravsrven stanje od književnosti nije odustao.

Tužna vijest potvrđena je i na Twitteru. -Terry je uzeo ruku smrti  i slijedio je kroz vrata i u crnu pustinju pod beskonačnom noći. Kraj- stoji u posljednjoj objavi na društvenoj mreži.

Pratchett je bio jedan od najpopularijih britanskih autora i jedini uz Charlesa Dickensa čijih se pet knjiga našlo na popisu Big Read top 100.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.