nove optužbe

Potresna ispovijest glumice: 'Bilo mi je tek 18 godina, Lečić me ugurao u stan, skinuo haljinu i bacio na pod'

Foto: Screenshot/Srbija1info
Foto: Arhiv ZKM
branislav lečić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: RTL Screenshot
08.04.2021.
u 14:50
'Opraštam ti', rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol, kazala je u svojoj potresnoj ispovijesti glumica Merima Isaković.
Pogledaj originalni članak

Ne nazire se kraj skandalu u koji je upleten srpski glumac Branislav Lečić. Nakon što ga je kolegica Danijela Šajnfeld prva prozvala za seksualno napastovanje s teškim optužbama u javnost je izašla i nekadašnja glumica Merima Isaković. U intervjuu za srpski Nedjeljnik progovorila je o  kobnom susretu s kolegom Lečićem 1978. godine, tijekom kojeg ju je Lečić, kako tvrdi, seksualno napao, a potom ju je pokušao i silovati. Isaković je tada bila studentica glume i bilo joj je tek 18 godina.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj vrištati. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspije umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji mi je zamalo uspio da mi uništi život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. 'Opraštam ti', rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se desilo.' Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja', poručila je jedna od najvećih nada jugoslavenskog glumišta za Nedjeljnik.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Podsjetimo, Lečić je krajem ožujka sedam i pol sati proveo na policiji gdje je davao iskaz zbog optužbe kolegice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine. Nakon ispitivanja Lečić se videporukom javio na Facebooku i kazao kako je prošao poligraf. - Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić može samo da liječi, a nikako ne može trovati i silovati. Znajte da sam sedam i pol sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao - rekao je tada glumac koji se protiv teških optužbi nastavlja boriti sa slobode.

VIDEO Bruno Petković pokazao srednji prst fotoreporteru

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

MA
marta22
16:40 08.04.2021.

Svi vi koji ne vjerujete u silovanje prijavljeno poslije nekoliko desetljeća morate znati da nije isto kad siluje, zavede ili zloupotrijebi osoba koja predstavlja neprikosnoveni moralni, profesionalni ili duhovni autoritet ili manijak u mračnom stubištu. Žrtvi, pogotovo kad je riječ o mladoj osobi, trebaju godine da stvarima da pravo ime. Budite sigurni da nije jednostavno shvatiti da vas je mogao silovati inteligentan, obrazovan, srdačan, human, karizmatičan i ugledan član društva. A tek kad pomislite da vam nitko neće vjerovati ........Mislim da žene progovore nakon toliko godina zbog grižnje savjesti. Pitaju se ne bi li se izbjegle druge žrtve da su imale hrabrosti izložiti se poruzi i osudi i prijaviti.

PO
polymere
16:51 08.04.2021.

Hoću samo poručiti nešto ovima što govore da nema dokaza. Bila sam seksualno zlostavljana pred svjedocima na javnom mjestu. Svi su se pravili da ne vide. Taj put kad sam digla glas i napravila scenu, žene, KOJE SU BILE TAMO, počele su naglas komentirati kako ja, citiram, "od gospona radim luđaka". Ponavljam, te žene bile su tamo i svjedočile su tome - i svejedno su odlučile da mene napadaju. Naravno da je logično da zlostavljana žena laže, kad se njoj ne vjeruje ni kad to svojim očima vidiš!! Sramite se......

ST
stanoe
17:12 08.04.2021.

Za takve tipove ako se dokaze da su to radili, kao i za sve silovatelje i pedofile treba prtedvidjeti štrojenje,a pa bi onda vidio ko ce silovati ili iskoristavati djecu.