PODIZANJE SVIJESTI O RAZLIČITOSTIMA

Popularna dječja serija uvodi lik autistične djevojčice

Foto: Promo
Sesame Street
Foto: Promo
Sesame Street
Foto: Promo
Sesame Street
20.03.2017.
u 13:42
Julia ima četiri godine, crvenokosa je, nasmiješna, znatiželjna, voli se igrati, a jedino po čemu se razlikuje od druge djece je da ima autizam
Pogledaj originalni članak

Popularna dječja lutkarska serija "Ulica Sezam" uskoro će predstaviti novi lik kojim će kod djece pokušati podići svijest o različitostima.

Julia ima četiri godine, crvenokosa je, nasmiješna, znatiželjna, voli se igrati, a jedino po čemu se razlikuje od druge djece je da ima autizam - piše Sky.

Julia je napravljena kao dio inicijative popularne serije pod nazivom "Ulica Sezam i autizam: Sva su djeca divna".

- Želimo promovirati bolje razumijevanje i ukloniti stigmu koju često imaju ta djeca. U Americi jedno od 68 djece ima autizam. Sva su djeca posebna, a ona s autizmom nisu uopće drukčija - kazala je Jeanette Betancourt, jedna od producentica serije.

Na web stranici serije Julia se već može vidjeti kako se igra s dobro poznatim likovima kao što su Elmo i Abby, a predstavljena je kao "dobra pjevačica, koja može zapamtiti sve pjesme".

Gledatelji "Ulice Sezam" u Americi Juliu će prvi put moći vidjeti 10. travnja.

>>HIV pozitivna lutka u "Ulici Sezam"

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.