“KOKAIN” NA FARMI Odvjetnik Miljević o izjavi M. Štrajh da ju je Gotovac tjerao na drogu

Policija mora istražiti 'poziv na bijelo' u Farmi

06.03.2009.
u 20:15
Pogledaj originalni članak

Kad netko javno izjavi – kao što je to učinila Marija Štrajh u reality showu Farma – da je na jednom od tuluma kod Simone i Ante Gotovca bila poticana na uživanje droge, treba li policija odmah reagirati, provesti kriminalističku obradu i nakon toga podići kaznenu prijavu, ako ima elemenata za to?

Odvjetnik Veljko Miljević, pozivajući se na članak 173. stavak pet Kaznenog zakona, smatra da treba. A u stavku petom tog zakona kaže se da će se onaj tko navodi drugoga na konzumiranje droge ili mu da drogu da je troši ili stavi na raspolaganje prostorije radi trošenja droge...kazniti zatvorskom kaznom do pet godina.

– Policija bi po službenoj dužnosti trebala reagirati na svaku obavijest da je počinjeno kazneno djelo, pa tako i kad je ta informacija izrečena u nekoj emisiji, provjeriti je i proslijediti izvješće Državnom odvjetništvu. Istina, može policija kazati i da izjavu u Farmi nije shvatila ozbiljno, da je to izrečeno u šali, ali smatram da po zakonu trebaju reagirati – kaže odvjetnik Miljević.

Što na sve to kaže policija? Danas smo pokušali od njih doznati hoće li postupati tragom izjave Marije Štrajh “da ju je Gotovac tjerao da ‘vuče’ bijelo”, no nismo dobili odgovor. Na naš upit kazali su da će nam poslati odgovor u zakonskom roku. Valjda trebaju vremena za razmišljanje.

Pogledajte na vecernji.hr