DanceStar Croatia

Plesna senzacija DanceStar oduševila mnoga poznata lica

Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
Foto: Promo foto National Geographic
DanceStar
31.03.2015.
u 13:23
Plesno natjecanje u Zagrebu nisu propustili Zdenka Kovačiček, Uršula Tolj, Almira Osmanović, Renata Sabljak i Danijela Pintarić, te Marina Đurović Čelić.
Pogledaj originalni članak

Više od 1300 plesača iz pet država, više od 400 koreografija, brojne radionice i plesni seminari, smijeh, veselje ali i pokoja suza, obilježili su pretposljednji svjetski kvalifikacijski turnir DanceStar Croatia koji se proteklog vikenda održao u Zagrebu.

 Austrijski, bugarski, njemački, slovenski i hrvatski plesači predstavili su se kroz više od 400 koreografija, u četiri različite dobne skupine i brojne plesne kategorije poput baleta, jazza, akrobatskog i urbanog plesa, MTV stila, stepa i mjuzikla, a samo oni najbolji dobili su priliku predstaviti svoje umijeće na samoj završnici koja nas očekuje od 20. – 24. svibnja u porečkoj Plavoj laguni.

Smijeh, veselje, nevjerojatna atmosfera i podrška u natjecateljskoj dvorani, sjajne plesne koreografije i nastupi, ali i pokoja suza na licima plesača, obilježili su hrvatski DanceStar koji je pokazao da ples kao umjetnost itekako živi i da se višegodišnji trud, rad ali i brojna odricanja ovih mladih ljudi i plesnih entuzijasta višestruko isplate. 

Svjetsko natjecanje DanceStar oduševio je svjetsku plesnu legendu, jedinstvenog i neponovljivog baletana i koreografa Milka Šparembleka koji se nimalo ne boji za budućnost hrvatske plesne umjetnosti nakon sudjelovanja i pažljivog proučavanja natjecatelja sa sudačkog stola DanceStara. Plesno natjecanje u Zagrebu nisu propustili ni glazbenica Zdenka Kovačiček, TV urednica i voditeljica Uršula Tolj, plesna legenda Almira Osmanović, glazbenice i glumice Renata Sabljak i Danijela Pintarić, te plesni pedagog i članica stručnog tima Jacquesa Houdeka u showu The Voice, Marina Đurović Čelić.

DanceStar kvalifikacijska natjecanja nakon Hrvatske sele se u Brazil i Austriju. U Brazil je otputovao i naš plesač i koreograf Igor Barberić koji će biti dio stručnog suda ali koji je za sve južnoameričke plesače pripremio i nekoliko zanimljivih plesnih radionica.

Plesni festival DanceStar jedinstveni su i visoko profesionalni turniri koji plesačima i plesnim školama omogućuju predstavljanje pred priznatim svjetskim sucima i plesnim pedagozima, a pod budnim okom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), jedne od najvećih plesnih organizacija u svijetu. Svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svjetskih plesača, a natjecanja za veliko porečko finale započela su još u listopadu prošle godine u Južnoj Africi, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Italiji. 

Ovogodišnji program završnog festivala u Laguni Poreč koji traje od 20. – 24. svibnja 2015. obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posjetitelje i sudionike ovoga prestižnoga događanja. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015. posebno atraktivno za gledatelje ali i sve ljubitelje plesa.

Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu u Poreču mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici.

>>Bojana Gregorić, Tina Katanić, Jacques Houdek i Marko Tolja pozivaju na Dancestar

>>Plesni spektakl DanceStar okuplja plesače iz cijelog svijeta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.