TRNOVIT PUT

Pas Nessa - s ruba smrti do finala Supertalenta

Foto: Duško Mirković/Pixsell
nessa (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
nessa (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
nessa (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
nessa (1)
26.11.2010.
u 16:47
- Vrijeme je kišovito i nismo puno šetale po gradu, otišle smo tek u obližnju trgovinu, ali pretvorilo se to u “nemoguću misiju” jer su nas svi zaustavljali, raspitivali se o emisiji, željeli pomaziti Nessu... - rekla je Maja
Pogledaj originalni članak

Nessa, trenutačno najpoznatiji pas u Hrvatskoj, i njezina vlasnica Maja Terzić nakon pobjede u trećoj polufinalnoj emisiji Supertalenta dane provode kod kuće u Pleternici. Maja ovaj tjedan nema predavanja pa je odlučila odmoriti se i na miru pripremiti kolokvij, a Nessa “važno” uživa u pažnji Majine braće Domagoja i Luke, mame Natalije, oca Hrvoja i bake Ljubice koje nije dugo vidjela.

- Vrijeme je kišovito i nismo puno šetale po gradu, otišle smo tek u obližnju trgovinu, ali pretvorilo se to u “nemoguću misiju” jer su nas svi zaustavljali, raspitivali se o emisiji, željeli pomaziti Nessu... - rekla je Maja.

Četveronožni ljubimac u obitelj Terzić došao je prije dvije i pol godine, nakon što im je uginula kujica Pahuljica. Maja je tad na internetu naišla na oglas u kojemu se poklanja neželjeno štene border collie. Znajući da je riječ o jednoj od najinteligentnijih pasmina, nije dvojila, otišla je u Križevce po njega i tako je počela još jedna od dirljivih priča o prijateljstvu čovjeka i psa. Šetnje, dresure i druženje s prijateljima umalo su zauvijek prekinuti proljetos, kad je Nessa, nakon loše obavljene sterilizacije, gotovo iskrvarila, no Maja nije dopustila da ugine i odvela ju je na liječenje u Zagreb. Put metropole zajedno su krenule i nekoliko mjeseci poslije, kad je Maja nastavila školovanje na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu jer si, kaže, nije mogla zamisliti da se odvoji od Nesse. Smještaj za obje pronađen je u Kraljevačkim Novakima.

- Svaki dan do faksa putujem autobusom, potom vlakom, tramvajem i opet busom. Treba mi sat i pol da stignem, ali mi nije teško, važno je da je Nessa sa mnom i da je njoj dobro jer ima dvorište, a i ljudi koji tamo žive su ljubazni. Iako su zbog Nessine bolesti izgubile gotovo dva mjeseca treninga, koreografija, koju je za nastup u Supertalentu osmislila Majina prijateljica Tamara Kordovan, uspješno je naučena. Nessa se privikla i na novu sredinu u kojoj živi, kao i na druge natjecatelje i ljude koji sudjeluju u realizaciji showa.

- Jedino joj smeta kliska podloga. Iako je postavljen tepih, ona je osjeti i nije željela izvesti rolanje pa smo to u zadnji čas izbacili iz koreografije - objasnila je Maja. Za novi nastup trenutačno se bira glazba i s Tamarom osmišljavaju novu točku. U finalu će obje imati i novu odjeću.

- Svjetlucavu ogrlicu, koju je Nessa imala u polufinalu, kupila joj je u Njemačkoj žena kod koje stanujemo. Izradio ju je čovjek koji se bavi modom i za ljude i za pse i koji je, nakon što je vidio Nessin nastup, ponudio da nam donira odjeću za finale. Bit će zanimljivo, vidjet ćete 10. prosinca - tajanstveno je zaključila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.