LJEPOTICE

One su bile seks simboli bivše države

Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Neda Arnerić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Arhiva Večernjeg lista
Foto: Arhiva Večernjeg lista
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Suzana Mančić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Igor Kralj/Pixsell
11.08.2018.
u 09:04
- Obilježile su me takve uloge. Morala sam prestati igrati slatke djevojčice i seksi ženskice i jedva sam dočekala da u predivnom makedonskom filmu "Otac" zaigram seljanku koja živi u teškoj zabiti i zaljubi se u svog svekra - rekla nam je Neda.
Pogledaj originalni članak

Poznavatelji ex jugoslavenske kinematografije iza nadimaka Mala Neda i Lolita prepoznat će beogradsku glumicu Nedu Arnerić. Nakon Eve Ras  i scene iz filma "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" u kojoj na njenoj stražnjici spava crna mačka, Neda je bila među prvima koja se pred kamerama skinula, a ostat će zapamćena i po sceni iz kultnog "Ko to tamo peva" - uz citat "I tata bi sine!"

- Obilježile su me takve uloge. Morala sam prestati igrati slatke djevojčice i seksi ženskice i jedva sam dočekala da u predivnom makedonskom filmu "Otac" zaigram seljanku koja živi u teškoj zabiti i zaljubi se u svog svekra rekla nam je Neda u intervju prije sedam godina. 

Anica Dobra po mnogima je jedna od najseksepilnijih glumica na ovim prostorima, ali ona sebe nikada nije smatrala seksi ženom. – Nadam se da ću uskoro glumiti neku baku pa ćemo zaboraviti na to seks simbol. Anica je debitirala u filmu Pera Panker 1985. Godine i brzo je stekla status kultne ljepotice, a u Njemačkoj je i danas uspoređuju s Brigite Bardot.

Glumica koju je također pratio status seks simbola 80-ih je i Miral Furlan. U filmu Lepota poroka koji je razbio brojne tabue Mira se pojavljuje i u sceni grupnog seksa, gledali smo je i u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje… Kasnije je ostvarila uspješnu karijeru u Americi i glumila u hit seriji Izgubljeni.

Na spomen osvježavajućeg napitka Pipi prva asocijacija je Ana Sasso koju i današnje generacije baš kao i one iz vremena s početka 80-ih pamte po provokativnoj reklami za ovaj sok. Bivša miss Jugoslavije u ovoj reklami zavodljivo pleše u moru u kupaćem kostimu i skakuće u mokroj bijeloj majici. 

Film Pad Italije glumici Eni Begović priskrbio je status seks simbola i svi pamte scenu Ene u mokroj prozirnoj haljini koja je isticala njeno savršeno tijelo. Ena je osim na filmu ostvarila i bogatu kazališnu karijeru, a život joj je prerano prekinut u prometnoj nesreći prije 18 godina.

Legendarna loto djevojka Suzana Mančić kaže kako voli i danas čuti da je zovu seks simbolom, a dok je bila mlađa nije bila svjesna toliko svog  atraktivnog izgleda. Kada sam bila mlada nisam bila svjesna svog izgleda i stalno sam sebi nalazila mane. Znam da i sada mogu bolje, ali ne želim  se zbog toga odreći zadovoljstva da s društvom pojedem i popijem - rekla je u jednom intervju još uvijek zgodna voditeljica. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

SO
SoloHan
10:14 11.08.2018.

Jebala vas bivša država

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:22 11.08.2018.

Nema Moni Kovačić iz Slovenije koja se skinula pred objektivom pa odglumila da su joj uzeli " pasoš " negdje u pustinji te je bila primorana to učinit ... Moni, Moni prava Slovenka se skida bez da se pita !

RI
rightside
10:30 11.08.2018.

opet ovi o propaloj jugoslaviji,,))) nece se oni nikad pomirit s tim da nikad vise jugoslavije,,))))) pa zbilja neznam kome treba ovakav medij u hrvatskoj?? sta si taj vecernjak ne odneste zajedno sa upravom tamo u vas pasaluk,,pa tamo "radite na pomirenju"))))))

Još iz rubrike Showbiz