Crna ruža

Ogün Kaptanoğlu: Dječački san mi je bio da postanem ratni pilot

Foto: Instagram
crna ruža
Foto: Promo
Crna ruža
Foto: Promo
crna ruža
Foto: Promo
Crna ruža
18.01.2015.
u 14:15
U seriji “Crna ruža”, koju gledamo na Novoj TV, zgodni Ogün Kaptanoğlu glumi zapovjednika Oguza
Pogledaj originalni članak

U seriji "Crna ruža", koja u programu Nove TV donosi uzbudljivu i napetu priču o obiteljskoj odanosti, suočavanju s prošlošću i pobjedama laži iz prošlih vremena, lik zapovjednika Oguza glumi zgodni Ogün Kaptanoğlu.

Užitak ali i odgovornost

Ogün se glumom bavi već 17 godina, a osim glumom aktivno se bavi se i sportom, veliki je obožavatelj mora i najveći dio honorara troši na svoje hobije. Osim ovih detalja, Ogün nam je još štošta zanimljivog otkrio u intervjuu.

Prije glumačke karijere Ogün se aktivno bavio košarkom i to u klubu Karšijaka. Što mu je draže, sport ili gluma?

– Sport mi je vjerojatno draži, ali trenutačno sam glumac i apsolutno uživam u tom zanimanju, a poseban užitak bio je raditi s ekipom u seriji "Crna ruža" – kaže glumac.

Svoju glavnu ulogu odigrao je u filmu "Snjegović" i prisjetio se ovom prigodom tog iskustva.

– Bilo je vrlo uzbudljivo. Užitak je igrati glavnu ulogu, ali i velika odgovornost. Hazim Kormukču i ja zajedno smo glumili u filmu koji je bio i kandidat za nagradu Zlatna naranča na Filmskom festivalu u Antaliji. Zato je film "Snjegović" i bio jako važan za moj glumački život – objašnjava Kaptanoğlu i nastavlja govoriti o tome koliko mu je gluma važna u životu:

– Glumim u dramama, komedijama i serijama. Katkad glumim izmišljen lik, a katkad stvarne likove iz stvarnog života. To radimo da budemo autentični. To je težak i zahtjevan proces – ako uspijete gledatelja uvjeriti u to da takav lik postoji, uspjeh vam je zajamčen. Gluma je poput nove košulje, izađete iz svog svakodnevnog društvenog života i odjenete taj lik.

U glumi, kaže, nema uzore, može samo istaknuti umjetnike čija mu se gluma sviđa, a među glumcima koje cijeni je i Mehmet Gunsurun. Dok se nije zaljubio u ovaj umjetnički poziv, Ogün je imao drukčije snove. – Moj dječački san bio je da budem ratni pilot. No zbog nekih zdravstvenih problema to nisam mogao postati, ali oduvijek sam htio biti ratni pilot u oružanim snagama – priznaje.

Ljubavni status

Gluma mu je donijela slavu, ali priznaje da se ovom poslu nije posvetio zbog nje i da slobodno vrijeme voli provoditi što dalje od povećala javnosti.

– Uživam provoditi vrijeme s najbližim prijateljima. Odmaram se u studiju Hazima Kormukčua ili u svojoj kući u Balikliovoj pokraj Izmira – kaže. Za kraj nezaobilazno je pitanje koje zanima sve njegove obožavateljice – je li trenutačno u vezi? – Trenutačno ne postoji nitko u mojem ljubavnom životu. Da postoji, priznao bih to – kaže.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:45 18.01.2015.

Sramota. Ni u bivsoj drzavi nikom nije padalo na pamet kupovati turske serije. Gledali smo Dinastiju, Dallas, Serifa u New Yorku, Kojaka, Svemir 1999, Zvjezdane staze....Danas ljudi gledaju ovo smece...nevjerovatno.