pobjednici festivala

"Obrana i zaštita" trijumfirala u Puli, nagrađeni redatelj, glumci...

Foto: Pula Film Festival
pula (1)
Foto: Pula Film Festival
pula (1)
Foto: Pula Film Festival
pula (1)
Foto: Pula Film Festival
pula (1)
Foto: Pula Film Festival
pula (1)
27.07.2013.
u 17:30
Po broju nagrada odskočio je i film Lukasa Nole „Šuti“ koji je pobijedio u šest kategorija: glavna glumica Tihana Lazović dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, Lana Barić Arenu za najbolju sporednu glumicu, D. Pernar za ton,...
Pogledaj originalni članak

Sa čak sedam nagrada u glavnoj selekciji nacionalnog programa, film „Obrana i zaštita“ trijumfirao je na dodjeli Zlatnih arena 60. pulskog festivala.

I kritičarima Jelčić najbolji

Stručni žiri proglasio ga je najboljim filmom, Bobu Jelčića najboljim redateljem i scenaristom, Bogdan Diklić osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca, Nada Đurevska za najbolju glumicu, Erol Zupčević za najbolju kameru i Mario Ivezić za najbolju scenografiju. Film je dobio i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara s prosječnom ocjenom 4,17 te nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana.

– Što bi tek bilo da su me u filmu snimali sprijeda – našalio se na proglašenju Bogdan Diklić kojemu u filmu velik dio vremena gledamo u potiljak.

Po broju nagrada odskočio je i film Lukasa Nole „Šuti“ koji je pobijedio u šest kategorija: glavna glumica Tihana Lazović dobila je nagradu Breza za najboljeg debitanta, Lana Barić Arenu za najbolju sporednu glumicu, Dubravka Pernar za ton, Slaven Zečević za montažu, Julijana Visković za masku, te Jura Ferina i Pavle Miholjević za glazbu.

Zlatnu arenu za kostimografiju dobila je Emina Kušan za „Zagonetnog dječaka“, a Zlatnu arenu za najbolju mušku sporednu ulogu Nikša Butijer u „Svećenikovoj djeci“.

Iako je „Zagonetni dječak“ dugo vodio po sudu publike, posljednji dan programa festivala prestigli su ga „Kauboji“ Tomislava Mršića koji su pobijedili s ocjenom 4,79.

Plodna godina

Žiri u sastavu Petar Krelja (predsjednik), Stanislav Babić, Gordana Gadžić, Slobodan Trninić i Damir Čučić proglasio je također i najbolje u konkurenciji manjinskih koprodukcija, a apsolutni pobjendik u toj kategoriji film je „Krugovi“ Srđana Golubovića koji je osvojio tri nagrade: za najbolji film, režiju i glavnu mušku ulogu (Leon Lučev).

U raspodjeli nagrada ostalo je po strani nekoliko vrlo dobrih hrvatskih filmova, od kojih je svaki mogao pobijediti u manje plodnim godinama, ali to je podnošljiva cijena po mišljenju mnogih najboljeg nacionalnog filmskog programa festivala u Puli od osamostaljenja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.