uskoro na ekranima

Novi show HTV-a: Dobre vibracije u utrci do posljednjeg zbora

Foto: HTV
zbor (1)
Foto: HTV
zbor (1)
Foto: HTV
zbor (1)
Foto: HTV
zbor (1)
Foto: HTV
zbor (1)
05.02.2012.
u 11:00
Složnost i vibracije jedan su od glavnih faktora, uz pjevanje, koji su važni Sanji Doležal kao članici žirija. – Naravno da je važno kako zbor zvuči kao cjelina, ali jednako mi je važno i kakvim emocijama i energijom zrače dok pjevaju.
Pogledaj originalni članak

Nakon “Plesa sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju”, Hrvatska je televizija od BBC-a preuzela još jedan popularni format u kojem, za razliku od spomenutih showova, natjecatelji nisu poznate osobe navikle na svjetla pozornice. Od 17. ožujka u prime-timeu HTV-a počinje se prikazivati “Do posljednjeg zbora”, inačica BBC-ova showa u kojemu se pruža prilika anonimnim zborovima da široj publici pokažu raskoš svog talenta.

Do 19. prosinca, do kada je trajao natječaj, na HTV-ovu adresu pristigle su prijave 55 zborova od kojih je internom selekcijom eliminirano njih dvadeset.

Između preostalih 35 zborova žiri, u kojem su Sanja Doležal, Krešimir Dolenčić i Vladimir Kranjčević, odlučio je da će se sljedeći boriti za titulu najboljeg: Zbor medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb, Concordia Discors iz Zagreba, Gjalski iz Zaboka, Lipe iz Siska, Muški vokalni ansambl I. G. Kovačić, Mir iz Belišća, Lira iz Rijeke, Falscietto iz Šibenika, Amorette iz Dubrovnika, Glazbena škola iz Požege, Cantus Ante Omnia iz Zagreba, Josip Kaplan iz Rijeke, zagrebački Izvor i Čipkice i našički Ad Libitum.

– Prije svega važna je bila vokalna izvedba, ali ni nije zanemaren ni vizualni identitet zborova te dobre vibracije kojih je na audicijama zbilja bilo na pretek – otkriva Mario Sedmak, urednik Kontakt programa na HTV-u.

Kandidate opisuje kao prava društva u kojima iz skladne atmosfere proizlaze najljepše note i vokali. Neki su se ipak istaknuli, što međusobnom slogom, što vokalnim sposobnostima, ali i među onima koji nisu imali sreće nastaviti ovo natjecanje bilo je zanimljivih i kvalitetnih zborova. Jedan od takvih je i zbor čiji su članovi oboljeli od raka grla.

– To je grupa hrabrih ljudi koji su pokazali toliko entuzijazma i volje i svima nam dokazali što znači pozitivan stav prema životu – kaže Sedmak napominjući kako ćemo njihovu izvedbu vidjeti u prvoj emisiji, kao i izvedbe ostalih zborova koji nisu prošli dalje.

– Član žirija Vladimir Kranjčević istaknuo je da je ovaj zbor imao bolju dikciju od ostalih. Lijepo je što su svoj nedostatak pretvorili u skladno pjevanje i donijeli pozitivnu energiju na pozornicu – ističe Sedmak.

Upravo su složnost i vibracije jedan od glavnih faktora, uz pjevanje, koji su važni Sanji Doležal kao članici žirija.

– Naravno da je važno kako zbor zvuči kao cjelina, ali jednako mi je važno i kakvim emocijama i energijom zrače dok pjevaju – kaže Sanja ne skrivajući da ju je razveselilo to što se prijavilo toliko zborova jer je to najbolji znak da se njeguje zborsko pjevanje.

Od 14. travnja emisije će se prikazivati uživo, a tada će se i gledatelji uključiti u glasovanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RI
ristorno
12:06 05.02.2012.

zar se uvijek moraju kupovati licence za neke zabavne emisije,koliko to košta,zar nije nitko na hrt-u sposoban napraviti takvu emisiju bez licence.mogli su pitat mene ili bilo kojeg gledatelja,dat će im bar 5 prijedloga.i tu se moraju poštivat njihova pravila,anjihovi zborovi i naši nisu isto!dali će i tu trebat ismijavati i ponižavati kandidate do bola?

TO
Toni12345
12:21 05.02.2012.

05.02.2012. u 12:06h ristorno je napisao/la: zar se uvijek moraju kupovati licence za neke zabavne emisije,koliko to košta,zar nije nitko na hrt-u sposoban napraviti takvu emisiju bez licence.mogli su pitat mene ili bilo kojeg gledatelja,dat će im bar 5 prijedloga.i tu se moraju poštivat njihova pravila,anjihovi zborovi i naši nisu isto!dali će i tu trebat ismijavati i ponižavati kandidate do bola? ------- Na HRT-u vlada ekipa, koja ne zna drugo nego da kupuje strane serije, dokumentarce i zabavne emisije. Evo HRTovci su baš ponosni na to, da su kupili neku američku emisiju o zdravstvu (MR. OZ) umjesto da svoje emisije o zdravstvu poboljšaju. Ili Đelo Hadžiselimović je uvelike poznat po tome da \"izabire\" STRANE dokumentarce. Da ne pričam o HRT2 koji je pun stranog sadržaja. HRT je slika i prilika Hrvatske. Ništa proizvodimo, samo uvozimo.

OB
-obrisani-
14:18 05.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com