Radijska emisija godine – Pomorska večer

Nismo zvali susjede da glasaju, mislili smo ‘ma nema šanse’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pomorska večer
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pomorska večer
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pomorska večer
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pomorska večer
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pomorska večer
02.04.2017.
u 08:00
S pomorcima ponedjeljkom komuniciraju već 65 godina pa je bilo vrijeme za nagradu, a sada se samo boje, šale se, da se od pohvala ne pokvare.
Pogledaj originalni članak

Radijska emisija Pomorska večer sa slušateljima je 65 godina pa je bilo vrijeme i za našu nagradu. Riječ je o specijaliziranoj radijskoj emisiji o moru, pomorcima i brodovima, koja se može slušati ponedjeljkom od 20 sati do ponoći. Njen urednik Jadran Marinković nije očekivao pobjedu, a otkrio nam je da nakon 35 godina rada na emisiji iduće godine odlazi u mirovinu te je Ruža došla kao kruna na kraj njegove karijere.

Na pitanje jesu li očekivali pobjedu, skromno je odgovorio:

– Ni najmanje! Mi smo iz Dalmacije, nemojte se ljutiti, ali Večernji list kod nas se čita manje nego na kontinentu. Nismo govorili ljudima da glasaju, nismo zvali babe, djedove i susjede da nam daju glas jer smo mislili da drugi imaju veće šanse za pobjedu. Mislim da se moje iznenađenje vidjelo na pozornici jer sam imao kost u grlu.

Nagradu kao urednik dijeli sa svim kolegama koji s njim stvaraju sadržaj. – Nisu mi se još slegli dojmovi. Drago mi je zbog Hrvatskog radija, zbog centara koji su uključeni kao što su Dubrovnik, Rijeka, Pula, Zadar i Split. Dobili smo nagradu za promicanje ljudskih prava, Plavu vrpcu Vjesnika za humanost i sada Ružu. Ne znam, recite mi, je li to pretjerano? Da se ne bismo slučajno pokvarili zbog svih tih nagrada – našalio se.

– U Dalmaciji kažu: “Hajduk živi vječno”, a ja kažem: “Pomorska večer živi vječno” – ponosno je rekao Marinković.  

>>Sedmero veličanstvenih u HNK-u slavilo nagradu čitatelja

>>Čast mi je pobijediti u kategoriji u kojoj sam bila nominirana kao jedina žena

>>Ruža pripada mojoj jutarnjoj ekipi, oni su moj stup i izvor energije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
19:51 02.04.2017.

obožavam ih slušati legendarna emisija

Još iz rubrike Showbiz