Princ o skandalu

"Nije istina da je Charlene htjela pobjeći uoči svadbe"

Foto: Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: Pixsell
Princ Albert II. (1)
Foto: Pixsell
Princ Albert II. (1)
30.06.2011.
u 19:38
Umjesto idiličnog dvodnevnog slavlja, Kneževinu Monako tresu glasine o otkazu vjenčanja i najave štrajkova
Pogledaj originalni članak

Dvodnevno vjenčanje princa Alberta II. i njegove zaručnice Charlene Wittstock zasjenila je glasina da je 31-godišnja Charlene pokušala pobjeći prije vjenčanja zbog nove prinčeve afere.

 – Žao nam je što nam se namještanjem afere pokušava uništiti najljepši dan u životu, ali kako je riječ o neistinitim navodima, i dalje se veselimo vjenčanju – službena je izjava Alberta i Charlene o njezinu pokušaju bijega u Južnu Afriku.

 Štrajk u kockarnicama?

 Osim slavnih gostiju – većina će ih stići danas u Monako, a Karl Lagerfeld i Naomi Campbell već su tamo – Monte Carlo pohode i horde novinara (oko 3000 akreditiranih novinara uživo izvještava iz kneževine), a na vjenčanje je stigao i popriličan broj turista, najviše imućnih Rusa. Domaćini su to iskoristili pa su, uz impresivnu zbirku suvenira s likom para (najjeftiniji suvenir, T-shirt za djecu, stoji 12 eura), podigli cijene u barovima i restoranima opravdavajući to činjenicom da će morati raditi na neradne dane. Zbog toga se kockarnica, jedna od najunosnijih “tvrtki” u kneževini, boji gubitaka pa osoblje, šuška se, najavljuje štrajk i bojkot vjenčanja.

 Na današnjem civilnom vjenčanju u palači Grimaldijevih bit će 3500 uzvanika, dok će u subotu u katedrali Saint Devote biti samo 600 uglednika, a oko 5000 građana uživo će na trgu pratiti izgovaranje zavjeta. Nakon vjenčanja slijedi procesija ulicama Monte Carla, a buduća princeza od Monaka vozit će se u posebno dizajniranom Lexusu. Nakon poljupca na balkonu, mladenci će se pridružiti gostima na gala večeri u grandioznoj Operi Garnier. Sve menije, u kojima će biti i južnoafričkih specijaliteta u čast princeze, osmislio je Michelinovim zvjezdicama ovjenčani kuhar Alain Ducasse.

Oba dana grad će obasjavati zlatna duga i vatromet, a samo vjenčanje stajat će više od 70 milijuna eura.

Dokaz za slijetanje

 Desetak grandioznih privatnih jahti već se usidrilo u monegašku luku pa nije teško zaključiti da će ovih dana kneževina biti pod okupacijom milijardera. Osim toga, oni koji putuju privatnim avionima, a žele sletjeti u Nicu moraju dokazati da su pozvani na vjenčanje, u suprotnom im je zabranjeno slijetanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PB
predrag borna
11:51 01.07.2011.

Monegaški princ može komotno biti lijep kao Škegro...a komadi će stajati u dugom redu da ga upecaju jer znaju što dobivaju sa titulom kneginje.Zato ova nebuloza od priče da ga je Charlene htjela ostaviti zvuči glupavo.