Savršene kulise za snimanja

Netflix snima serije u dvije naše hit destinacije

Foto: Promo/Jelena Balić
Čarobne plaže Novalje i otoka
Foto: Promo/Visit Novalja
Čarobne plaže Novalje i otoka
Foto: Jakov Baričić
Čarobne plaže Novalje i otoka
Foto: Promo/GF Williams
Čarobne plaže Novalje i otoka
19.12.2019.
u 15:50
Čarobne plaže Novalje i otoka iskoristio je i Netflix za snimanje romantične komedije “Ibiza”, na kojem je kao direktor fotografije radio Daniel Moder, suprug Julije Roberts
Pogledaj originalni članak

Surova ljepota otoka Paga i grada Novalje, prekrasne plaže, impresivna arhitektura i nezaobilazno Zrće kao perjanica party turizma u Hrvatskoj nije samo očarala turiste koji tamo dolaze na odmor i zabavu! Sve što otok Pag ima za ponuditi prepoznala su i neka od vodećih imena svjetske i domaće filmske, glazbene i modne produkcije! Čarobne plaže Novalje i otoka iskoristio je i Netflix za snimanje romantične komedije “Ibiza”, na kojem je kao direktor fotografije radio Daniel Moder, suprug “Zgodne žene” Julije Roberts, a u glavnu ulogu DJ-a uskočio neodoljiv Robert Stark iz “Igre prijestolja” odnosno britanski glumac Richard Madden!

Foto: Promo/Visit Novalja
Čarobne plaže Novalje i otoka

Alternativa španjolskoj Ibizi zasigurno je postalo poznato Zrće obzirom da je klub Aquarius prepoznat među ostalih 10-ak klubova! Ženski dio glumačke ekipe filma “Ibiza”, koji se počeo prikazivati 2018. godine, čine američke glumice Gillian Jacobs, Vanessa Bayer i Phoebe Robinson. Jacobs glumi mladu poslovnu ženu kojoj se dvije najbolje prijateljice pridruže na isprva poslovnom putu u Barcelonu i na Ibizu, no on se brzo pretvori u divlju noćnu avanturu koja uključuje svjetski popularnog DJ-a. Harper, lik kojeg tumači Jacobs, zaljubi se u zgodnog DJ-a Lea i spozna da je njezin život mnogo više od pojavljivanja na poslu koji mrzi. Plaža Zrće i klub Aquarius savršeno su odigrali svoju filmsku rolu!

THE TERROR
Svakako treba spomenuti serijski spektakl “The Terror” na kojem je kao izvršni producent radio Ridley Scott, proslavljeni redatelj i producent, koji je potpisao hitove “Alien”, “Blade Runner”, “Pad Crnog jastreba”, “Thelme i Louise” i “Gladijatora”, a pri čemu je mjesečev pejzaž otoka Paga odigrao neistraženi dio sjeverozapadnog dijela Arktika.

THE ISLANDER
Tko god je posjetio Pag, zna da je jedna od specifičnosti ovog čarobnog otoka trail staza Life on Mars, koja svojim stjenovitim pejzažem i iskonskom ljepotom oštrog kamena podsjeća na planet Mars. Upravo je ta nezaboravna ljepota poslužila kao savršena kulisa za snimanje akcijsko-fantastičnog filma o postapokaliptičnom svijetu nakon nuklearnog rata koji obiluje futurističkim akcijskim prizorima. Da je riječ o vrhunskom uratku, jamči ekipa holivudske A-liste koja je bila zadužena za specijalne efekte, a među njima su David Sudd, poznat po svojem angažmanu na filmovima “Hobbit”, “Star Trek: Beyond”, “X-Men”, “Harry Potter i Plameni pehar” i mnogim drugim. Filmsku ekipu je činilo dvjestotinjak glumaca, statista i filmaša, a predvode je slavni James Cosmo, poznat po ulogama u seriji “Igra prijestolja” i filma “Hrabro srce”, Caroline Goodall, koja je glumila u Oskarom nagrađenom filmu “Schindlerova lista”.

Foto: Jakov Baričić
Čarobne plaže Novalje i otoka

AKO TE ZAGRLIM, NE BOJ SE
Jedan od posljednjih filmskih ljepotana snimanih u Novalji je film “Ako te zagrlim, ne boj se“ nagrađivanog talijanskog režisera Gabriela Salvatoresa, najpoznatijeg po Oskarom ovjenčanom filmu “Mediterraneo”. Egzotični predjeli lokacija, poput plaže Plat u Zubovićima i kanjona u Metajni, savršeno su odigrali svoju scensku ulogu u ovoj toploj ljudskoj priči o putovanju oca i sina koji boluje od autizma.

HIT DESTINACIJA AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE
Na pomalo nestvarnu divlju ljepotu nije ostala imuna ni autoindustrija. U Novalji i na otoku Pagu reklamne kampanje za svoje nove modele snimali su Mercedes, BMW, Porsche, Audi, Honda, Peugot, ali i mnogi drugi, uključujući i hrvatsku tvrtku Rimac Automobili koja je Pag odabrala za svog električnog ljeptana Concept Two. Pristupna cesta prema trajektnom pristaništu Žigljen DC 106, uz još nekoliko lokacija na Plitvicama i Zadru, kao šlag na tortu dodala je fantastičnu automobilističku seriju “The Grand Tour” u društvu Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya.     

Foto: Promo/GF Williams
Čarobne plaže Novalje i otoka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr