OMILJENA GRUPA

Na današnji dan dogodila se velika tragedija koja je u crno zavila domaću glazbenu scenu

Foto: Screenshot
Dražen Ričl
Foto: Screenshot
Dražen Ričl
Foto: Screenshot
Dražen Ričl
18.09.2020.
u 17:11
Basist grupe Aljoša Buha preminuo je na licu mjesta, a pjevač Dražen Ričl zadobio je teške ozljede glave od kojih je preminuo 1. listopada. Zlatan Arslanagić koji je vozio fiću, bio je lakše ozlijeđen.
Pogledaj originalni članak

Na današnji dan prije 34 godine kod Jablanice se dogodila teška prometna nesreća u kojoj su teško nastradali članovi Crvene jabuke. Basist grupe Aljoša Buha preminuo je na licu mjesta, a pjevač Dražen Ričl zadobio je teške ozljede glave od kojih je preminuo 1. listopada. Zlatan Arslanagić koji je vozio fiću, bio je lakše ozlijeđen.

Grupa je s dva automobila putovala na koncert u Mostar, a samo nekoliko minuta nakon što je fićo udario u kamion iz suprotnog smjera, pokraj smrskanog fiće prošli su Dražen Žerić i Darko Jelčić i golfu, ne shvaćajući da se radi o njihovim kolegama. Za nesreću su doznali prije koncerta, kada su shvatili da njihovi prijatelji ne dolaze. 

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Dražen Žerić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Željko Bebek i Žera
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Željko Bebek i Žera
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Željko Bebek i Žera
Foto: Promo foto National Geographic
dražen žerić žera

Ričl je jedno vrijeme bio voditelj na radiju Sarajevo zajedno s budućim nadrealistima Neletom Karajlićem, Zlatkom Arslanagićem, Zenitom Đozićem i Borisom Šiberom u humorističkoj emisiji i preteči prvih nadrealista PRIMUS (Priče i muzike subotom). Glumio je u prvoj sezoni serije Top lista nadrealista iz 1984.

S grupom Crvena jabuka snimio je istoimeni album, koji vrlo brzo postaje jedna od najtraženijih ploča i pjesme koje je Zijo pjevao opcenarodna svojina. Počinju i sa nastupima i do ljeta 1986. dosežu do samog vrha jugoslavenske rock-scene. Ima ih svuda, na radiju, televiziji, koncertima širom Jugoslavije. S Crvenom jabukom snimio je spotove za pjesme "Bježi, kišo, s prozora", "Sa tvojih usana", "Nek te on ljubi", "Dirlija", "Bivše djevojčice, bivši dječaci".

Početkom rujna 1986. snimio je demo verzije pjesama za sljedeći album - "Nema više vremena", "Umrijet ću noćas od ljepote"," Tugo nesrećo", "Uzmi me (kad hoćeš ti)", "Otrov", "Da je samo malo sreće" ,"Ako,ako", "Osim tebe ljubavi", "Za sve ove godine". Jedan od najvećih hitova Crvene jabuke sa drugog albuma, "Tugo nesrećo", napisao je Dražen Ričl kao jednu od posljednjih svojih pjesama. Na mjestu nesreće kod Jablanice, 2009. godine postavljena je spomen-ploča.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

EP
Epil
18:42 18.09.2020.

Sjecam se kao jucer tog dogadjaja, oci sam svoje isplakao!!

ZA
zagabria5
17:53 18.09.2020.

To su bila neka bolja, ljepša vremena. Nije bilo puno novaca ali je bilo entuzijazma, zajedničkog radovanja i emotivnosti, druženja. Danas je sve to uništeno u uzaludnoj trci za novcima i karijerama koje ne vrijede ništa jer ne oplođuju kvalitetu života.

DU
Deleted user
18:00 18.09.2020.

Tuga.