PROMO

Mutne vode - šokantna, herojska priča o pohodu jednog čovjeka za okolišnu pravdu

Foto: Promo
Mutne vode
Foto: Promo
Mutne vode
Foto: Promo
Mutne vode
Foto: Promo
Mutne vode
Foto: Promo
Mutne vode
05.02.2020.
u 08:54
Film u distribuciji Blitz filma, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 6. veljače.
Pogledaj originalni članak

Sve je počelo 6. siječnja 2016. kada je The New York Times Magazine objavio zanimljivu kroniku Nathaniela Richa o radu odvjetnika iz Cincinnatija, Roba Bilotta iz odvjetničke tvrtke Taft Stettinius & Hollister LLP. Bilott je postao neočekivani križar koji je hrabro otkrio opasnost od kemikalije koja je godinama kontaminirala jednu seosku zajednicu i kaznio jednog korporativnog diva koji je za to odgovoran.

Korporativni odvjetnik za zaštitu okoliša, Rob Bilott, (za nagradu Oscar® nominiran Mark Ruffalo) upravo je postao partner u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki u Cincinnatiju uglavnom zahvaljujući zastupanjem nekih od najvećih imena kemijske industrije. Kada Wilbur Tennant i njegov brat Jim, dva poljoprivrednika u Zapadnoj Virginiji, zatraže njegovu pomoć u istrazi lokalne kemijske tvornice zbog navodnog ubijanja njihove stoke, on ih odbije uz objašnjenje da on zastupa kemijske tvrtke, a ne tužitelje. No, njihova priča ih je zaintrigirala, pogotovo jer je jedno od najljepših ljeta u djetinjstvu proveo na susjednoj farmi. Rob odluči otići tamo i uviđa da ono što primjećuje nije u skladu s njegovim uspomenama. Uviđa da gotovo svi članovi zajednice mnogo duguju lokalnom kemijskom pogonu u Parkersburgu, kojim upravlja tvrtka DuPont. Braća Tennant vjeruju da tvrtka DuPont onečišćuje njihov potok zbog čega su izgubili stado od gotovo 200 goveda. No, mnogi njihovi susjedi vjeruju da tvrtka i dalje pazi na njih, kao što to naizgled već godinama čini.

Foto: Promo
Mutne vode

Uz podršku višeg partnera, Toma Terpa (oskarovac Tim Robbins), Bilott koristi svoje znanje o radu kemijskih kompanija. Podnosi tužbu koja će otkriti što se događa u Parkersburgu. Nekoliko godina kasnije Bilott otkriva da njegova opsesija istinom ne ugrožava samo njegovu obitelj - posebice njegov odnos sa suprugom Sarah (Dobitnica nagrade Oscar® Anne Hathaway) - već i njegovu reputaciju, zdravlje i egzistenciju. Koliko je spreman izgubiti kako bi otkrio istinu? Koja je cijena pravde?

MUTNE VODE je film hvaljenog redatelja Todda Haynesa (Spotlight). U glavnoj ulozi je Mark Ruffalo, koji je ujedno i producent filma, a u ostalim ulogama su: Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper i Bill Pullman.

Film MUTNE VODE, u distribuciji Blitz filma, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 6. veljače.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr