U petak 6. svibnja

Majstori funka The Mighty Mocambos u Močvari

Foto: PR FOTO
The Mighty Mocambos
Foto: PR FOTO
The Mighty Mocambos
Foto: PR FOTO
The Mighty Mocambos
Foto: PR FOTO
The Mighty Mocambos
Foto: PR FOTO
The Mighty Mocambos
04.05.2016.
u 14:59
Sviraju na karipskim padelama, obrađuju 50 Centa, surađuju s velikanima kao što je Afrika Bambaataa, izdaju ploče na vlastitoj etiketi i nastupaju po najpoznatijim europskim klubovima
Pogledaj originalni članak

Poznati sedmeročlani funk bend The Mighty Mocambos nastupit će u sklopu projekta Hrvatske Funk Delegacije 6. svibnja u zagrebačkom klubu Močvara.

The Mighty Mocambos spada među rijetke sastave koji se na današnjoj nu funk sceni izdvajaju svojim originalnim i sirovim funk grooveom. Podjednako ih voli i kritika i publika, prvenstveno zbog njihovog jedinstvenog instrumentalnog stila i prepoznatljivog zvuka, kao i originalnih muzičkih ideja i autentičnih live svirki.

Sviraju trube, bubnjeve, gitare, basove, ali i karipske padele. Obradili su niz hitova poznatih funk i hip-hop izvođača poput 50 Centa (P.I.M.P.), a na popisu glazbenih legendi s kojima su surađivali nalaze se hip-hop pioniri Afrika Bambaataa, soul zvijezda Lee Fields, slavni producent i DJ Kenny Dope te poznati njemački skladatelj filmske glazbe Peter Thomas.

Istraživanjem svog zvuka i stila proširili su sve granice funka, a postali su poznati kao majstori saturacije vrpci i snimanja originalnog funk groovea na traku. Posebno su zanimljivi kolekcionarima ploča budući da snimaju 45ice na vlastitoj preši iz 70-ih godina. Ujedno su i pasionirani istraživači, arheolozi, ali i selektori sirovog funk groovea, a prije nego li odluče bilo što izdati to mora biti upravo ono što bi i sami zavrtjeli s vinila na plesnim podijima.

Iza njih su dva samostalna albuma: The Future Is Here (2011) i Showdown (2015), zajednički album sa Gizelle Smith: This Is Gizelle Smith & the Mighty Mocambos (2009.) te nekoliko velikih turneja i brojni nastupi po poznatim europskim klubovima i festivalima. Trenutno su na mini europskoj turneji, a u Zagreb stižu nakon Londona, Brisela i Pariza.

Nakon koncerta, podijem će upravljati četveročlano DJ izaslanstvo Hrvatske Funk Delegacije u sastavu Bijan / Borovich / Dr. Smeđi Šećer / Soul Bader.

Koncert počinje u 22 sata. Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u Dirty Old Empireu u Tratinskoj po cijeni od 45 kn ili na dan koncerta na ulazu po cijeni od 70 kn.

Više informacija

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.