propao mu put u SAD:

Ljudevit Grgurić: Zbog kvara moram ljudima objašnjavati da nisam kriminalac

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Ljudevit Grgurić: Zbog kvara moram ljudima objašnjavati da nisam kriminalac
26.06.2015.
u 10:00
Popularni radijski voditelj nije mogao u New York na dodjelu radijskog Oscara jer je pao sustav za izdavanje viza pa je ostao u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Voditelj Ljudevit Grgurić Grga nije osvojio radijski Oscar u New Yorku za emisiju "Gladne uši", ali nagrađen je posebnim priznanjem koje su dobili svi finalisti. No, Grga po priznanje nije mogao otići, nego ga je uzela glavna urednica HR2 Jadranka Rilović.

Kako nam je kazao Grgurić, vizu nije mogao dobiti zbog tehničkih razloga, a problem u Veleposlanstvu SAD-a još traje.

– Obavio sam razgovor i trebalo je samo potvrditi moju vizu. Međutim, ispostavilo se da imaju globalni problem na sustavu za izdavanje viza i da se kvar dogodio baš 9. lipnja, kada se trebala izdati moja viza. Kolegica Rilović imala je sreće i njezin je zahtjev obrađen dan prije pa je otišla u SAD – kaže Grga i čudi se da Hrvatima još uvijek treba viza za SAD iako smo već dvije godine u Europskoj uniji.

– Apsurdno je da nisam mogao ići u zemlju u koju sam pozvan. Rekli su mi da bi me pustili jedino zbog smrtnog slučaja, operacije ili ako sam diplomat. Zamislite koliko su planova pomrsili ljudima zbog svojeg problema. I sada ja moram objašnjavati da nisam nikakav kriminalac, nego da me nisu pustili zbog njihova problema – rezignirano će Grga

>>Ljudevit Grgurić Grga: Svjetski uspjeh legendarnog voditelja

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Jorge
Jorge
11:02 26.06.2015.

Mi imamo vize za SAD, jer SAD tako žele. Još za vrijeme Bradtkea je Hrvatska ispunila sve uvjete za ukidanje viza, ali su SAD pooštirile kriterije za Vaiwer program. Svakako vizni režim uopće ne odražava odlične bilateralne odnose i sramotan je. Nije normalno da bakica mora putovati busom i izgubiti dva dana e da bi posjetila rodbinu. SAD trebaju nešto poduzeti, jer neće biti lako ljudima objasniti kako to dogovaramo nesmetan protok roba i usluga, a imamo ograničen pristup zemlji.

DU
Deleted user
10:45 26.06.2015.

Mi imamo vize za SAD, i tako će nažalost ostati, zbog svih onih putovnica koje smo izdali i izdajemo za osobe iz BiH.

MI
miso
11:47 26.06.2015.

Gospođa Pusić tu ništa ne može jer još nije glavna tajnica UN. A kad postane onda će svim članicama trebati vize za SAD.