"Divna stvorenja"

Ljubavni film o košarkašu i čudnoj djevojci nasljednik je "Sumraka"

Foto: "Divna stvorenja"
divna (1)
Foto: "Divna stvorenja"
divna (1)
Foto: Divna stvorenja
PREDIVNA
10.02.2013.
u 11:00
Glavnim glumcima, Alice i Aldenu, ovo je prva velika filmska uloga, a mediji su ih već prozvali novom Kristen Stewart i Robertom Pattinsonom. Alice je rođena u filmskoj obitelji, njezin otac Colin i majka Jane su redatelji.
Pogledaj originalni članak

D ok se bura oko “Sumrak sage” polako stišava, na vidiku je novi filmski uradak kojem kritičari predviđaju jednako euforičan uspjeh kao i priči o vampiru Edwardu i srednjoškolki Belli.

Priča zapisana na salveti

Riječ je o filmu “Divna stvorenja” koji u kina stiže na Valentinovo i, poput sage o mladim vampirima, temelji se na istoimenoj knjizi autorica Kami Garcia i Margaret Stohl. Priču o bivšem košarkašu Ethanu kojeg u snovima progoni lijepa Lena s kojom se kasnije upoznaje i u stvarnom životu, autorice su smislile tijekom jednog ručka, a kostur priče zapisale su na salveti. Lena Duchannes (Alice Englert) djevojka je koja posjeduje natprirodne moći i doseljava se u grad u kojem živi Ethan (Alden Ehrenreich). Nedugo prije Lenina dolaska Ethanu je umrla mama, s čime se njegov tata teško nosi - udaljio se i od Ethana zatvorivši se u radnu sobu u kojoj vrijeme provodi pišući knjigu. Leninim dolaskom počet će se događati neobične stvari i otkrivati neke mračne tajne.

– Volim priče u kojima su glavni likovi nadnaravna bića, a posebno mi se sviđa što su autorice u knjizi naglasak stavile i na ljubavnu priču. Likovi u priči su i duhoviti i inteligentni i bio je užitak raditi ovaj film – kaže redatelj Richard LaGravenese.

Novi Stewart i Pattinson

Glavnim glumcima, Alice i Aldenu, ovo je prva velika filmska uloga, a mediji su ih već prozvali novom Kristen Stewart i Robertom Pattinsonom. Alice je rođena u filmskoj obitelji, njezin otac Colin i majka Jane su redatelji pa ne iznenađuje što je i 18-godišnjakinja odabrala glumu za svoj poziv.

– Na setu je bilo fantastično. Posebno mi se sviđa što je unatoč priči o nadnaravnim silama redatelj uspio ispričati lijepu priču koja se događa i u stvarnosti – rekla je Alice. Njezin filmski partner Alden Ehrenreich u glumačkom je svijetu završio slučajno, zahvaljujući Stevenu Spielbergu.

– S roditeljima sam bio na zabavi kod obiteljskih prijatelja, gdje me zapazio Spielberg dok sam trčkarao oko djevojaka. Svidjela mu se moja razigranost pa mi je ponudio ulogu u televizijskim serijama – ispričao je 24-godišnji Alden.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar billybull
billybull
14:41 10.02.2013.

evo, stalno u vecernjaku citam o toj sumrak sagi, ali posto zivim u americi nemam pojma kaj bi to moglo biti...neki novi evropski film? po glumcima za koje nikad nisam niti cuo, a niti nitko drugi koga bih pitao, zakljucio sam da je to vjerovatno neka engleska serija...kaj je to?