Legendarni kantautor

Leonard Cohen: Spreman sam umrijeti

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
02.08.2013., Pula - Kanadski kantautor Leonard Cohen odrzao je koncert u prepunoj puslkoj Areni. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Leonard Cohen (1)
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Leonard Cohen (1)
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Leonard Cohen (1)
12.10.2016.
u 07:47
Izrazio je sumnju u mogućnost dovršetka još jednog albuma nakon nadolazećeg, 14. po redu "You Want It Darker" koji izlazi 21. listopada
Pogledaj originalni članak

Osamdesetdvogodišnji kanadski kantautor Leonard Cohen ustvrdio je nedavno u intervjuu za The New Yorker da i "njegov sat otkucava" te izrazio sumnju u mogućnost dovršetka još jednog albuma nakon nadolazećeg, 14. po redu "You Want It Darker" koji izlazi 21. listopada, rekavši da je spreman umrijeti.

Cohen ima veliki broj pjesama koje su nedovršene ili neobjavljene, no nije siguran hoće li ih uspjeti dovršiti. "Mislim da neću uspjeti dovršiti pjesme. Možda. Tko zna? Možda vratim energiju, ne znam. Ne usuđujem se vezati za duhovnu strategiju. Imam posla. Spreman sam umrijeti. Nadam se da nije previše neugodno. To je to od mene," kazao je Cohen, prenosi Consequence of Sound.

Razmatra čak i knjigu u kojoj bi "pjesme poput stranica Talmunda bile okružene prolazima interpretacija".

"Velika promjena je blizina smrti. Ja sam uredan momak i volim dovršiti stvari koje sam započeo", dodao je.

Njegov fatalistički ton u intervjuu najvjerojatnije je, navodi The New Yorker, rezultat gubitka njegove ljubavi i muze Marianne Ihlen Jensen koja je ovog ljeta umrla od raka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
09:07 12.10.2016.

good bye :(

DU
Deleted user
22:28 12.10.2016.

Zadužio je svijet. Predivan kantautor. Uživam slušati njegove evergreene.