Masterchef

Novi izazov je spreman, kutija iznenađenja šokirat će kandidate!

Foto: PR FOTO
Novi izazov je spreman, kutija iznenađenja šokirat će kandidate!
31.03.2015.
u 12:46
Peta emisija MasterChefa donosi prvu Kutiju iznenađenja, ali i prvu u nizu edukativnih Gastroakademija u kojoj će i sami članovi žirija prvi put stati iza kuharskih jedinica i baciti se na posao.
Pogledaj originalni članak

Dino Galvagno i Andrej Barbieri kandidatima će pokazati četiri kuharske tehnike koje se mogu koristiti prilikom pripremanja namirnica. No, prije nego od vrhunskih kuhara saznaju što je točno mariniranje, poširanje, poeliranje i prženje, natjecatelji će i sami morati pokazati svoje poznavanje ovih tehnika i to u izazovu Kutija iznenađenja

Naime, nakon što podignu Kutiju u kojoj se nalaze namirnice s kojima će kuhati, kandidati će morati nasumično izabrati i jednu od tehnika pripremanja. 
Ivana će, nakon što će podignuti Kutiju iznenađenja, izjaviti: „Nemaš se ti što misliti, imaš što imaš – pa snađi se druže!“

Neće svi dobiti lak zadatak, jer neki nisu nikad ni čuli za neke od tehnika. Tko će poširati, a tko poelirati, tko će misliti da se izvukao jer je izvukao tehniku jednostavnog pečenja, a tko nikada nije pržio, a sada je baš to dobio za zadatak, tek ćemo vidjeti. Jedno je sigurno – Kutija iznenađenja dovest će ovaj put više iznenađenja od samih namirnica. „Volim kutiju iznenađenja, čak sam vježbao doma. Doveo bih frendove, tamo ti je moj hladnjak, izaberi mi neke namirnice i ja ću od njih nešto skuhati. Tako da sam na neki način već spreman!“ – izjavio je Valerio ususret izazovu. I Josipa je ponijelo uzbuđenje prije samog kuhanja te je izjavio: „Od sada mijenjam svoj način kuhanja, ići ću više eksperimentirati sa svim namirnicama. Mijenjam cijeli stav!“

Neki će biti bolji neki lošiji, no samo će jedan biti pobjednik te pokazati pred stručnim žirijem da dobro savladava tehniku koju je dobio, a i da zna pripremiti ukusno i sočno jelo. Iza ovog izazova u kojem će se kandidati dobro oznojiti, red će doći i na vrhunske chefove MasterChefa da stave svoje pregače i podijele svoje znanje i s natjecateljima i s gledateljima showa.  

Kandidati su jedva dočekali prvu Gastroakademiju, a najuzbuđeniji među njima je bio Ratko koji je izjavio: „Meni je MasterChefova Gastroakademija najbolja stvar ovdje i razlog zašto sam se prijavio. Svaka sekunda s ovim kuharima vrijedi 100 tisuća kuna!“  Da dobar savjet zlata vrijedi, znaju i kandidati kojima će svaka uputa biti od velike važnosti, a sada će imati priliku napokon saznati sve što trebaju znati o tehnikama – prženje, pečenje, mariniranje, poširanje i poeliranje. 

Kako se pošira, a kako poelira, prži, peče i marinira te kako će se s ovim tehnikama snaći kandidati, a kako to rade profesionalni chefovi, saznat ćemo ovog petka u 21 sat na Novoj TV!

>>Prvo ispadanje u MasterChefu: Danijel ispao zbog krpica sa zeljem

>>Žiri MasterChefa odabrao 16 najboljih kuhara amatera

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz