novo na televiziji

Knjaz radi Survivor, ali na hrvatski način: Kako preživljavaju penzionerka, nezaposleni i student

Foto: VL
Survivor
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
10.12.2013., Kaptol - Redateljica Irena Skoric snima film o Lastanu. Photo: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
22.09.2008., Zagreb - Nebojsa Taraba, poznati hrvatski novinar i urednik. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
04.07.2014., Zagreb - U striparnici Lastan promovirana druga od sest knjiga stripa Nipper cije su izdavanje omogucili zaljubljenici tog legendarnog strip junaka Damir Bebek i Drazen Ivanic iz tvrtke Strip non stop. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
16.07.2014.
u 12:09
Gledat ćemo drame "Patrola na cesti" i "Pravila i izuzeci" te humorističnu seriju "Glas naroda"
Pogledaj originalni članak

Nakon raspisanog natječaja, glavni urednici HTV-a odabrali su 34 projekta iz vanjske produkcije koja će postati dio prisavskog TV programa.

Među 17 dokumentarnih filmova i serija odabrani su: "Sir i vrhnje", filmski esej o zagrebačkim mljekaricama redateljice Kristine Leko, dokumentarac o pjegavom sveznalici iz Modre laste "Dragi Lastane" Irene Škorić, "Zlatna košarka Mirka Novosela", 3. sezona serijala "Heroji Vukovara", "Jezik, rod, spol", serijal "Betonski spavači", "Obiteljsko stablo hrvatskih novina" i "Dan ludila"...

– "Obiteljsko stablo hrvatskih novina" bit će retrospektiva hrvatskog pisanog novinarstva. U sedam epizoda obradit ćemo omladinski tisak i novine 80-ih godina, Vjesnik, EPH i Večernji list (Styria), regionalni tisak, novine u vihoru rata 90-ih i na kraju tabloide – otkrio nam je Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan.

Emisija o poduzetništvu

Na HTV-u 1 moći će se vidjeti vanjske dramsko-igrane serije "Patrola na cesti" te "Pravila i izuzeci", humoristična serija "Glas naroda", emisija o poduzetništvu "Snaga volje" i dokumentarni serijal "Imati ili biti – priče društvenih poduzetnika". Među pet novih projekata na HTV-u 2 (igrani, dokumentarni i mozaični serijali za mlade) bit će i zabavno-mozaični serijal "Hrvatski survivor" tvrtke "Sirovina i sinovi" producenta Roberta Knjaza.

– Ironično smo to nazvali "Hrvatski survivor" jer ćemo kroz osam epizoda i tri lika – penzionerku, nezaposlenog i studenta – pokazati kako se to preživljava na hrvatski način, čime se zapravo bavi većina hrvatskih građana.

Portreti filozofa

Probat ćemo napraviti vodič za preživljavanje u Hrvatskoj – rekao nam Knjaz. U pet vanjskih emisija na HTV-u 3 su i kratki "Duhoviti portreti filozofa" za koju Hrvoje Matasović kaže da će biti serijal od 20 petominutnih epizoda u kojima će se, kroz animirane likove, prikazati anegdote iz života glasovitih filozofa, a narator će biti Vili Matula. Na HTV-u 4 zaživjet će emisija "Kod budućnosti" te serijal "Bajkovita Hrvatska".

>>Humor 'Svlačionice' raspao se kao i bivša Jugoslavija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz